Marijuana medicinală pentru animale de companie

0

Un legiuitor din statul american Nevada a propus un proiect de lege care să permită animalelor de companie să fie tratate cu marijuana medicinală, scrie agenţia de presă Reuters. Cum opinia publică din SUA sprijină tot mai mult legalizarea consumului de marijuana (în special cu scop medicinal, dar şi recreaţional), există şanse destul de mari ca propunerea care vizează animalele de companie să fie aprobată.

 

 

Măsura legislativă a fost propusă de către democratul Tick Segerblom şi ar urma să permită proprietarilor de animale de companie să obţină marijuana medicinală, dacă necesitatea utilizării ei va fi confirmată de un medic veterinar, care să ateste că folosirea marijuanei va alina simptomele sau efectele unei boli cronice sau ale unei afecţiuni epuizante pentru animal.

Propunerea legislativă include, totodată, clauze legate de folosirea marijuanei medicinale de către oameni, precum şi reguli noi pentru farmaciile şi magazinele specializate, licenţiate să vândă marijuana medicinală. Legea mai propune şi o diminuare a pedepselor pentru şoferii care sunt descoperiţi conducând după ce au consumat marijuana medicinală.

Propunerea vine pe fondul creşterii numărului de state americane care şi-au relaxat legislaţia în privinţa marijuanei. Nevada este unul dintre cele 23 de state unde marijuana medicinală este legală; în patru state americane şi în Washington D.C. a fost legalizat şi consumul recreaţional. Opinia publică s-a schimbat foarte mult în ultimii ani în privinţa legalizării marijuanei: 46% dintre americani susţin legalizarea totală, spune un sondaj Reuters/Ipsos.

 

Sursa: Reuters

Foto: Fox News

 

Puteţi citi şi:

Posesia de marijuana a devenit legală şi în Washington D.C.

Alaska devine cel de-al treilea stat american care legalizează marijuana

Jamaica a dezincriminat marijuana cu ocazia aniversării lui Bob Marley

Statul Colorado oferă şcolilor un milion de dolari, obţinuţi din vânzarea marijuanei

Legalizarea marijuanei epuizează stocurile magazinelor

Avocaţii din Colorado, puşi în încurcătură de legalizarea marijuanei

În statele care au legalizat marijuana medicinală, numărul supradozelor cu analgezice a scăzut masiv

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger