Marijuana medicinală nu-i încurajează pe copii să fumeze mai multă iarbă

1

Asta concluzionează un nou studiu, realizat de un cercetător din Rhode Island (SUA), unul dintre statele care a legalizat marijuana medicinală. În ciuda avertismentelor din partea oponenţilor acestei măsuri, noua cercetare arată că legalizarea substanţei în scopuri medicale nu-i încurajează pe adolescenţi să fumeze mai multă iarbă.

În cadrul studiului, dr. Esther Choo, de la Universitatea Brown, a comparat consumul de marijuana din Massachusetts (care nu a legalizat substanţa în scopuri medicale) şi Rhode Island după ce acesta din urmă a dat undă verde muguraşilor medicali, cele două state având multe asemănări din punct de vedere cultural şi geografic.

Analiza lui a folosit date adunate între 1997 şi 2009 pentru un studiu anual al centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor şi a implicat aproape 13.000 de tineri din Rhode Island şi alţi circa 25.000 din Massachusetts. În fiecare stat, în fiecare an dat, a aflat cercetătorul, în jur de 30% dintre tineri au recunoscut că au fumat marijuana cel puţin o dată în luna precedentă.

În alte cuvinte, nu au existat diferenţe semnificative în privinţa consumului între anii de dinainte de şi de după legalizare în Rhode Island. Rezultatele completează un alt studiu, din 2005, realizat la Universitatea de Stat din New York-Albany, care a observat că între 1996, când California a legalizat marijuana medicinală, şi 2004, consumul de iarbă din luna precedentă scăzuse cu 47% în rândul elevilor de a IX-a.

Deşi legalizarea marijuanei medicinale poate spori accesul pentru unii oameni, Choo spune că o mică parte din populaţie foloseşte iarbă în scop terapeutic – pentru dureri, pentru ţinerea vărsăturilor în frâu sau pentru stimularea poftei de mâncare – şi e puţin probabil ca adolescenţii să-i imite. “Este vorba de o populaţie în vârstă care, în general, e foarte bolnavă”.

Cercetarea lui se înscrie într-un corp de date internaţionale care prezintă trenduri similare. Acestea au arătat că nivelul de consum de iarbă în rândul tinerilor nu este corelat cu arestările provocate de marijuana şi nici cu dezincriminarea posesiei pentru consum propriu în cazul acestei substanţe. Revista Time, care prezintă aceste informaţii, se întrebă la final: e posibil oare ca asocierea canabisului cu vârstnici care nu sunt cool, făcând-l astfel legitim, şi nu rebel, să inhibe consumul în rândul tinerilor?

Sursa: Time

 

Puteţi citi şi:

SUA susţin că marijuana nu are beneficii medicale

De vorbă cu Dr. Abrams despre marijuana medicinală

Steve Rolles, analist al politicii drogurilor: “Problemele legate de droguri sunt rezultatul prohibiţiei”

Interviu cu Jack Cole, fost agent sub acoperire american ce pledează pentru legalizarea drogurilor: „Vom pune capăt prohibirii drogurilor, iar când vom face asta, va fi o adevarată revoluţie”


Un comentariu

  1. Pingback: Internautii cer legalizarea marijuanei medicinale în Romania : Droguri Legale

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger