Marijuana este de 114 ori mai puțin letală decât alcoolul

1

În comparaţie cu alte substanţe recreative, marijuana pare să fie și mai sigură decât se credea până acum, cercetătorii subestimând în mod sistematic riscurile asociate consumului de alcool, scrie Washington Post. Aceasta este concluzia unei cercetări recente în care oamenii de ştiinţă au cuantificat riscul de moarte în cazul mai multor tipuri de substanţe. Ei au aflat că, la nivelul consumului individual, alcoolul este cea mai letală substanţă, fiind urmat de heroină, cocaină și tutun.

 

 

Studiul reafirmă rezultatele unei cercetări de acum 10 ani, realizată după o metodologie puțin diferită, dar având în vedere dezbaterile internaționale privind statutul legal al marijuanei, a apărut într-un moment potrivit. Conform autorilor, care au comparat dozele letale ale unor substanțe cu cantitatea pe care o persoană o consumă în mod normal, iarba ar fi de circa 114 ori mai puțin letală decât alcoolul. Totodată, marijuana a fost singura substanță analizată în cadrul studiului care a prezentat un risc de mortalitate scăzut în rândul consumatorilor.

E important de menționat că “mai sigură decât alcoolul” nu înseamnă “sigură punct”, atrage atenția publicația americană, existând numersoase riscuri asociate consumului de marijuana – majoritatea implică tulburări mentale și sunt mai acute cu cât consumul începe mai devreme și cu cât e mai frecvent. Problema e că substanțe ca alcoolul sau nicotina sunt tolerate deși prezintă riscuri mai mari. Autorii noii cercetări recomandă ca accentul să fie mutat dinspre drogurile ilegale spre alcool și tutun în ceea ce privește gestionarea riscurilor.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger