Marele Premiu Gala Societății Civile 2017 merge la Constanța

0

Premiile Gala Societății Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România, au fost acordate luni seara, pe scena Teatrului Național București. De-a lungul celor XV ediții ale Galei Societății Civile au fost înscrise în competiție peste 2.200 de proiecte, semnate de către organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice, cea de-a XV-a ediție fiind totodată prilej de mulțumire tuturor celor care contribuie prin ceea ce fac la creșterea binelui în România.

Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2017 a fost acordat proiectului Construcția Secției de Onco-hematologie și Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța – Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS. Proiectul este câștigătorul Premiului I de la secțiunea Sănătate și al Premiului pentru Originalitate. Până în anul 2014, Constanța nu avea o secție propriu-zisă de onco-hematologie, copiii fiind internați pe secția de pediatrie, și, de cele mai multe ori, din cauza supraaglomerării în aceleași camere cu copii sub tratament de boli virale, riscând astfel suprainfectarea sau agravarea stării lor generale de sănătate. Prin proiectul “Construcția Secției de Onco-hematologie și Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța – Centrul Medical de Zi Focus” ceea ce s-a oferit este accesul la tratament și servicii medicale copiilor și crearea unui mediu prietenos și sigur celor mici aflați sub tratament onco-hematologic, care altfel ar fi trebuit să strabată peste 200 de kilometri atât pentru internare cât și pentru tratamente uzuale.

În 2016, datele despre beneificiarii acestui proiect indică un număr de aproximativ 400 de copii, înregistrați în cadrul secției de onco-hematologie pediatrică – Centrul Medical Focus, cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani, care sunt supuși unor vizite obligatorii periodice destul de dese la spital și care se luptă zi de zi cu boala.

”De 15 ani Gala Societății Civile mulțumește cui trebuie și premiază excelența în materie de implicare socială. Prin demersul nostru, căutăm modele sociale pe care să le promovăm, iar ținta noastră este aceea de a face ca binele să crească în România nu numai prin eforturi izolate, ci mai ales printr-un efort comun de conștientizare și promovare a necesității lui în toate ariile și sectoarele de activitate. După cum am mai spus, Gala Societății Civile este și o radiografie a stării de fapt din societatea noastră, iar câștigarea marelui premiu al ediției 2017 de către un proiect de la categoria Sănătate vine în linie cu faptul că în prezent accentul prioritar în România se pune pe acest domeniu.”
Florentina Loloiu, Director Programe Fundația Gala Societății Civile.

Anul acesta au fost înscrise în cadrul competiției 166 proiecte și programe implementate în anii anteriori de către 119 organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă și persoane fizice. Educația și Sănătatea au fost principalele preocupări ale sectorului asociativ în 2016. Bugetul proiectelor și programelor participante a fost de peste 31 de milioane de euro.

Premianții:

Educație, Învățământ, Cercetare – Complex de Servicii Integrate, Asociația Umanitară Sprijiniți Copiii

Artă și Cultură – Tinere Talente, Fundația Principesa Margareta a României

Apărarea drepturilor individuale/ colective – Legea 217/2003 – Protecție imediată pentru victime, Asociația Necuvinte

Comportament civic și Participare publică – Fiecare Vot, Geeks for Democracy

Sănătate – Caravana Mobilă, Asociația Caravana cu Medici

Incluziune socială- Search TSA, Asociația Autism Baia Mare

Servicii de Asistență socială – O șansa caldă, Asociația Șansa Ta

Protecția mediului – Parcul Natural Văcărești – Campanie pentru înființarea primului parc natural urban din România, Asociația Parcul Natural Văcărești

Dezvoltare economică și socială – AMBASADA, Centrul Cultural PLAI

Proiecte și campanii de Voluntariat – Speranță pentru imigranți, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor

Proiecte pentru Tineret – Let`s Do It, Danube! – ediția 2016, Let`s Do It, Romania

Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societății Civile – Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger