Marea Britanie testează drumuri care încarcă, din mers, maşinile electrice

0

Britanicii testează drumurile care pot încărca din mers maşinile electrice, în speranţa că vor impulsiona, astfel, achiziţionarea de astfel de maşini şi folosirea lor ca alternativă pentru cele pe benzină sau motorină.

Autoritatea britanică responsabilă cu autostrăzile din acest stat a anunţat, săptămâna trecută, un program-pilot de 18 luni în care vor fi testate benzi de circulaţie care să încarce din mers maşinile electrice. Testarea nu se va realiza pe drumuri publice, cel puţin nu încă. Pe durata testelor, maşini dotate cu tehnologie wireless şi echipamente speciale vor rula pe drumurile respective, pentru a fi reproduse condiţiile de pe o autostradă normală. Cabluri electrice vor fi îngropate sub suprafaţa drumului şi vor genera câmpuri electromagnetice, care vor fi receptate de dispozitivele maşinilor electrice şi convertite în electricitate. Testul va începe anul acesta, iar detaliile complete vor fi dezvăluite la momentul potrivit.

Dacă programul-pilot va merge bine, există posibilitatea ca testele să fie realizate şi pe drumuri publice. Drumurile care încarcă maşini electrice din mers nu sunt testate pentru prima oară: în Coreea de Sud, o porţiune de 12 kilometri de şosea alimentează autobuze electrice pe măsură ce acestea rulează pe asfalt, printr-un proces numit Shaped Magnetic Field in Resonance (SMFIR). Tot în Marea Britanie a avut loc un test prin care erau alimentate autobuze, cu ajutorul tehnologiei wireless, dar acestea erau nevoite să stea locului pe durata alimentării, chiar dacă încărcătoarele se aflau pe drum. Noua tehnologie ce urmează a fi testată, însă, are toate şansele de succes, spun oamenii de ştiinţă, în ciuda vocile sceptice care susţin că planul este prea ambiţios şi că vine la pachet cu costuri extrem de ridicate.

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger