Marea Britanie se pregătește să deschidă cea mai mare fermă solară plutitoare din Europa

1

Peste 23.000 de panouri solare vor pluti pe lacul de acumulare Queen Elizabeth II, în apropiere de orașul britanic Walton-on-Thames, scrie BBC News. Ferma solară plutitoare, care va fi cea mai mare din Europa, având o suprafață de 57.500 de metri pătrați, cât opt stadioane de fotbal, ar urma să genereze 5,8 milioane de kilowați-oră de electricitate în fiecare an, energie care va fi folosită pentru alimentarea unei uzine de tratare a apei din zonă, Thames Water.

Energia generată de noua fermă solară, care urmează să fie finalizată la sfârșitul lunii și care a costat 7,8 milioane de euro, reprezintă echivalentul consumului anual de electricitate al 1.800 de locuințe. Ea va contribui la asigurarea de apă curată pentru cei aproape 10 milioane de oameni din Londra, zona ei metropolitană și sud-estul Angliei. Potrivit The Guardian, panourile solare plutitoare, care vor acoperi doar 6% din suprafața lacului de acumulare, nu vor avea niciun impact asupra ecosistemului. Deși trăiesc păsări de apă pe marginile lui, lacul de acumulare nu este prevăzut să găzduiască faună sălbatică.

Cea mai mare fermă solară din Europa a fost până acum cea din comitatul Greater Manchaster din Marea Britanie, inaugurată de Crăciun, care are o dimensiune de 45.500 de metri pătrați și 12.000 de panouri solare. Cea din Whater-on-Thames va fi, pentru o vreme, cea mai mare fermă de acest fel din lume, compania japoneză de electronice Kyocera pregătind pentru 2018 una de 180.000 de metri pătrați. Ferma din Japonia, despre care am scris aici, va avea 50.000 de panouri solare și va genera de două ori mai multă electricitate decât cea britanică, pentru 4.970 de locuințe.


Un comentariu

  1. Daca prostia ar durea astia s-ar ineca singuri.Pai in primul rand o sa afecteze toata fauna si populatia de vietuitoare de pe lac pentru un rahat de energie care se stie ca panourile solare nu produc o cantitate considerabila de energie in comparatie cu eolienele.In al 2-le rand aceste panouri trebuie curatate periodic pentru ca in timp nu vor mai da randament,si cum drak o sa le curete,le pun stergatoare de parbriz???

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger