Marea Britanie revine în topul ţărilor europene care investesc în energie solară

0

În 2014, în Marea Britanie au fost instalate mai multe echipamente pentru producerea energiei solare decât în oricare altă ţară europeană, informează Business Green, în contextul în care acest fenomen a scăzut în celelalte ţări europene, în anul care a trecut, scrie The Guardian.

 

 

Datorită acestui avânt în materie de energie solară de anul trecut, Marea Britanie este pe cale să revină la poziţia sa de lider în ceea ce priveşte investiţiile în acest tip de energie regenerabilă. Pentru restul ţărilor europene, 2014 a fost un an mai dificil în acest sens, în ceea ce priveşte sectorul energiei solare, în special din cauza reducerii sau tăierii subvenţiilor guvernamentale.

Un raport al European Photovoltaic Industry Association (EPIA) arată că rata de instalare a echipamentelor solare pe teritoriul Europei este în scădere, de fapt, de patru ani încoace. Raportul consideră că vina pentru această situaţie aparţine politicilor guvernamentale de reducere a subvenţiilor, dar şi introducerii taxelor de import pentru panourile solare low cost din China.

Potrivit datelor EPIA, Marea Britanie a instalat peste o treime din capacitatea europeană de producţie de energie solară anul trecut, ceea ce transformă această ţară în cea mai mare piaţă pentru acest tip de energie, înaintea celei germane şi a celei franceze. Eforturile au fost făcute pentru ca instalarea echipamentelor să fie finalizată până la începutul acestei luni, când şi în Marea Britanie s-a închis schema de finanţare prin subvenţii pentru fermele solare de mari dimensiuni.

 

Mai multe detalii despre asta puteţi citi aici.

 

Sursa: The Guardian

Foto: Belectric UK / Fermă solară în Oxfordshire, cea mai mare din Marea Britanie la momentul pornirii producţiei, în 2014

 

Puteţi citi şi:

Spania va fi prima ţară cu iluminat public alimentat de energie solară şi eoliană

Olanda inaugurează prima pistă solară pentru biciclete din lume

Una din cinci gospodării australiene foloseşte un sistem de energie regenerabilă

Dubai va vinde cea mai ieftină energie solară din lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger