Marea Britanie nu mai testează produse pentru casă pe animale

0

Produse banale precum lipici, odorizante de cameră, substanțe de curățare au fost testate pe animale mult timp până acum în Marea Britanie. Experimentele, de obicei implicând iepuri, însemna raderea blănii pentru a testa gradul de iritare sau hrănirea forțată a animalelor cu aceste substanțe pentru a testa dacă sunt toxice.

Obiceiul nu mai este acceptat. Guvernul britanic a interzis testarea cosmeticelor pe animale în 1998, iar în curând testarea produselor pentru casă va fi, de asemenea, interzisă.

Între 1997 și 2006, datele guvernamentale arată că 7.184 de animale au fost folosite pentru testarea unor produse precum înălbitor sau dezinfectant. Anul trecut au existat 24 de teste ale produselor pentru casă pe animale. Șoareci, porcușori de guinea și chiar câini au fost folosiți. Animalele se pot îmbolnăvi sau pot chiar muri în timpul acestora.

Motivul interdicției este presunea constantă din partea consumatorilor. “După mulți ani de campanie, a devenit clar că, la fel ca și în cazul testării cosmeticelor pe animale, nu există apetit politic sau din partea publicului pentru continuarea acestor teste crude. Este inacceptabil pentur animale să sufere și să moară pentru un detergent de vase sau substanțe pentru curățarea geamurilor”, spune Michelle Thew, director executiv al Uniunii Britanice pentru Abolirea Vivisecției.

Foto: Flickr / Robobobobo

Sursa: Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger