Marea Britanie: Fracturarea hidraulică, permisă sub casele oamenilor fără știrea proprietarilor

8

Exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică s-ar putea face sub mii de case din Marea Britanie fără ca proprietarii să știe. Companiile nu vor mai fi obligate să notifice oamenii direct despre pericolele forării în căutare de gaze în zona unde locuiesc, guvernul fiind cel care va decide.

 

frack

Ministrul pentru planificare, Nick Boles, a anunțat că legea va fi schimbată pentru a permite companiilor să demareze operațiuni de fracturare hidraulică fără să trimită scrisori prin care să anunțe oamenii că vor exscuta lucrări de forare sub casele lor. În schimb, companiile vor publica un anunț în ziarul local, vor afișa harta operațiunilor în parohiile locale și vor derula consultări.

Activiștii susțin că este o lovitură pentru comunitățile care vor fi afectate de fracturarea hidraulică, în contextul în care mai multe cutremure de mică intensitate s-au resimțit în zona Blackpool din Marea Britanie, unde a avut loc un test de forare. De asemenea, localnicii din zonele vizate se tem de poluarea aerului și de contaminarea apei.

Guvernul susține că ar fi o povară prea mare pentru companii să anunțe pe fiecare în parte că vor avea loc operațiuni de forare sub casele lor. De asemenea, autoritățile respinge îngrijorările privind sănătatea și mediul și susține că exploatarea gazelor de șist va fi foarte bine reglementată.

Anunțul vine după ce un studiu a arătat că două treimi din suprafața Marii Britanii ar putea intra pe mâinile companiilor din domeniu. Tehnologia constă în folosirea apei cu chimicale sub presiune pentru a extrage gazele din roci.

Sursa: Guardian

Citiți și:

Fracturarea hidraulică cauzează dereglări hormonale

Vei fi tu următoarea victimă a gazelor de șist?


8 comentarii

  1. Le e frica de instiintarea oamenilor si de eventuala opozitie a publiculuo, de parca s-a auzit pana acum de vreo companie ce a dat faliment fiindca a trimis prea multe plicuri, mai ales cu facturi.

  2. UK e UK. Fiecare isi face legea cum considera mai bine. Asta inseamna ca nu trebuie sa facem ca ei, au motivele lor, pe mine lasa-ma sa decid daca sunt de acord sa-ti bagi p..a in viata mea.

  3. Vă zic eu ce trebuie să facem. Trebuie să ne înarmăm cu arme de foc automate. Bagi lichide sub casa mea, te ciuruiesc. Simplu. A funcţionat în vestul sălbatic, nu văd de ce nu ar funcţiona acum.

  4. Lasa frate ca e bine!. Sa le faca si lor locuri de munca. Plus ca devin independenti din punct de vedere energetic! Daca nu, Rusii sunt de vina! Rusii vor raul Angliei si al Romaniei (bineinteles). Mai ales, al Romaniei. Rusiii! Rusiii!
    Dar Romania nu se lasa maaaa…cum adica?! Sa-si bage Rusia coada, in industria energetica a Romaniei?! BA ESTI PROST?!
    Pai iti dai seama cat de mult va scadea pretul gazului in Romania, daca “CHEZRON”-Romania il va exploata? Va fi aproape Gratis. GAZE GRATIS, BAAA!!! Pai si cum sa-i convina Rusiei frate? Unde mai vande ea Rusia, gaze? Daca la noi vor fi gratis, la englezi aproape la fel. unde ma? unde?
    Ru-si-a! Ru-si-a!
    Noroc cu “Chezron”! si cu toti alesii Romaniei de la revolurie in coa`(ie), care au vandut TOATE resursele cread astfel prin privatizarile din industria Romaneasca: locuri de munca(prin disponibilizari in masa), Concurenta facand ca pretul sa scada(crescand non-stop si trimestrial), astfel incat vedeti bineeee…..caaa preturile au scazut la MAXIM! La curent electric, la gaze, la benzina, la motorina. Iar acum, la gazele de sist. GRATIS! cu conditia sa nu ne lasam prada RUSIEI.
    RU-SI-A! RU-SI-A!
    P.S.: La noi in ROMANIA, in mod sigur nuuu, VOR fora astia sub case !!!!
    dormiti linistiti! GUVERNUL ROMANIEI LUCREAZA PENTRU VOI! ssss!!! liniste!

  5. bine, articolul asta mi se pare vrajeala curata si are rolul mai mult de dezinformare. e ceva de genul: uite, si la astia se exploateaza, nu doar la noi si la ei, e chiar mai rau decat la noi. la noi e chiar bine. nu vad de ce nu am face!
    —- Eu din cate stiu in toata europa in special in Anglia s-au intrerupt exploatatiile si acolo unde se exploata asa ceva chiar s-a interzis. nu peste tot in UE exista exploatari de gaze de sist. pentru ca sunt nocive pentru populatie, nu pentru ca n-ar exista, au existat in franta care le-a interzis, in anglia care din cate stiu le-a

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger