Mare parte din vegetarieni se întorc la carne

0

După ce şi-a atins apogeul acum 10 ani, consumul de carne din SUA a început în sfârşit să scadă, scrie FastCoExist. Dar deşi americanii mănâncă mai puţină carne, le e mult mai greu să renunţe complet la ea. Puţini oameni rămân vegetarieni sau vegani. Consiliul pentru Cercetări Umane, o organizaţie non-profit de peste ocean, a aflat că doar 1 din cinci vegetarieni sau vegani păstrează acest regim alimentar şi subliniază ceea ce unii spun de multă vreme: a-i convinge pe oameni consume mai puţine carne şi lactate e mai eficient decât să li se ceară “puritatea”, adică eliminarea completă a produselor de origine animală din meniul lor.

 

 

Studiul a avut un eşantion de 11.000 de adulţi cu vârsta de peste 17 ani şi a aflat că doar 2% din populaţia Statelor Unite este vegetariană şi vegană, faţă de 12% cât era mai demult. În alte cuvinte, 1 din cinci vegetarieni şi vegani îşi păstrează regimul alimentar, în timp ce 84% din ei se întorc la carne sau alte produse animale. Mare parte din foştii vegetarieni şi vegani (65%) spun că, iniţial, au renunţat complet la carne şi alte produse în doar câteva zile sau săptămâni, în timp ce doar 53% din actualii adepţi ai acestor regimuri alimentare au făcut tranziţia atât de repede. Asta sugerează că o tranziţie mai lentă ar putea duce la rezultate mai durabile.

Rezultatele mai arată că o treime din oameni au renunţat la dietele vegetariene şi vegane în trei luni sau mai puţin de când au trecut la ele şi că mai bine de o jumătate le-au abandonat în primul an. Motivele sunt variate, deşi multe din ele se pot reduce la relaţia de cuplu. O treime din foştii vegetarieni şi vegani aveau parteneri de viaţă ne-vegetarieni și ne-vegani când au revenit la consumul de carne. Studiul a mai aflat că vegetarienii actuali invocă mai multe motive pentru decizia lor, cum ar fi bunăstarea animalelor, cea a mediului și sănătatea personală, în timp ce mulți foști vegetarieni au invocat sănătatea ca țel principal. În alte cuvinte, sănătatea nu e un motivator atât de eficient în efortul oamenilor de a renunța la carne.

Alte rezultate: peste 60% din foștii vegetarieni și vegani nu agreau ideea de a se evidenția în fața altora prin regimul lor alimentar, în timp ce 58% nu considerau că acesta face parte din identitatea lor. Aproape 50% au spus că le-a fost prea greu să urmeze o “dietă pură”.

Aici puteți vedea un infografic cu concluziile Consiliului pentru Cercetări Umane.

 

Puteți citi și:

Studiu: Consecinţele dietei de tip american pot fi tragice pentru omenire

Studiu: Gladiatorii romani erau vegetarieni

Câteva lucruri pe care ar trebui să le înţelegem pentru a ne hrăni mai responsabil

“Este păcat şi ridicol să importăm mâncare şi ideologii care nu ni se potrivesc”

Responsabilitatea pentru sănătate nu mai este a omului, ci a industriilor care decid pentru el. Dar cu ce preţ?

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu vegetarienii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu veganii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu locavorii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu raw veganii. Bucătăria fără foc (I)

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu naturiştii. Bucătăria fără foc (II)

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu freeganii şi fructarienii

Cum mâncăm în secolul 21: La masă cu Dumnezeu

Cum mâncăm în secolul 21: La masă în ritmul Slow Food


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger