Maratonul regal – 10 mai 2012

0

Asociația Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a României şi în cooperare cu Primăria Municipiului Bucureşti, organizează un maraton şi un semi-maraton de Ziua Regalităţii în România, în Parcul Herăstrău. Mai jos puteţi afla detaliile competiţiei.

 

Probe, ore de start și sosire

– Maraton 42,195 km, start joi 10 mai 2012, ora 8.00, limita pentru sosire ora 14.00. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore.

– Semi-maraton 21,097 km, start joi 10 mai 2012, ora 10.30, limita pentru sosire ora 14.00. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 3 ½ ore.

 

Descrierea traseului

O tură de circuit are 10,548 km. Participanții la proba de maraton vor parcurge de 4 ori circuitul, iar participanții la proba de semi-maraton vor parcurge de 2 ori circuitul. Traseul se va desfășura în parcul Herăstrău și pe pistele de bicicletă și pietonale care mărginesc parcul Herăstrău. Zona de START și SOSIRE va fi la Palatul Elisabeta, pe șoseaua Kiseleff.

După startul de la Palatul Elisabeta, alergătorii vor face stânga pe pista de biciclete spre Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf se ocolește spre stânga pe pista de biciclete, până la intrarea în Parcul Herăstrău de lângă statuia lui Charles de Gaulle. Înainte de statuie traseul continuă pe prima alee spre stânga, prin parc, până la lac, iar apoi se face  stânga spre Insula Trandafirilor. Se parcurg aleile din Insula Trandafirilor, se întoarce înainte de podul de ieșire de pe insulă, se urcă până la statuia Charles de Gaulle, se coboară până la Expo Flora, se întoarce spre intersecția Charles de Gaulle și traseul continuă trotuarul din Bd. Aviatorilor care mărginește parcul.

Se reintră pe aleile parcului unde începe Bd. Beijing, se intră în parc și se aleargă pe aleile de pe malul lacului, în sens invers acelor de ceas, traseul trecând prin următoarele puncte: hotel Herăstrău, podul CFR. Traseul iese din parc și urmează pista de biciclete pe Șoseaua București-Ploiești, se reintră în parc la fântâna Miorița, Debarcader, până la podul care face intrarea pe insula Trandafirilor, de unde se iese pe Bd. Kiseleff pe pista de biciclete.

Tura se termină la palatul Elisabeta. Startul și Sosirea vor avea loc la Palatul Elisabeta. Traseul continuă în direcția Arcul de Triumf. Finalul turei a doua la proba de semi-maraton și turei a patra la proba de maraton va fi pe Aleea Românești, la Palatul Elisabeta.

 

Mai multe amănunte puteţi afla pe site-ul Asociaţiei Corporeanima.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger