Maratonistii ce alearga pentru imaginea Romaniei

13

Maratonul

Ideea nu apartine Elenei Udrea si nici nu are legatura cu brandingul de tara. Fac totul pe banii lor si nici nu asteapta vreo rasplata. Pe scurt: 25 de alergatori romani vor alerga maratonul de la Roma, incercand sa arate italienilor ca romanii sunt de fapt oameni normali, interesati de sport, de calatorii, prietenosi.

Daniel  este consultant pe probleme de dezvoltare personala si organizationala. Mariana este economista, Gabriel e specialist in IT iar Ilie este fost ofiter… Au profesii diferite, sunt de virste diferite insa, in ciuda diferentelor,  cei patru au o mare pasiune in comun: alergarile pe distante lungi.

Ei sunt membrii unui grup de alergatori care, pe 21 martie, si-au propus nu doar sa termine un maraton, cursa celor 42 de kilometri, ci sa si contribuie la promovarea unei imagini mai corecte a Romaniei in Italia.

“Desigur, sportul este mereu un bun ambasador al unei tari. Cand aude de Romania, un strain se gandeste in primul rand la Nadia, la gimnastica, la Gica Hagi sau la Ilie Nastase. Trebuie stiut insa ca Romania are si o campioana olimpica la maraton, pe Constantina Dita Tomescu. Plecand de aici ne-am gandit ca ar fi bine de aratat ca la noi in tara sunt tot mai multi alergatori pasionati de maraton si ca, nu in ultimul rand, suntem interesati de promovarea unei imagini pozitive a Romaniei”, spune Daniel Lixandru, leaderul grupului de 25 de alergatori romani ce urmeaza sa participe la maratonul de la Roma.

Alergatorii, membri ai Ro Club Maraton, vor participa la Roma purtand un tricou pe care va fi scris, cat mai vizibil: Romania – Italia. In plus, acelasi tricou va fi purtat de alergatori italieni din Roma. Se vor forma astfel echipe de cate doi alergatori, un roman si un italian, care vor alerga impreuna.

“Vrem sa fim cit mai vizibili. Suntem cel mai numeros grup de participanti romani la o cursa internationala de masa, din istoria sportului romanesc. Si vrem sa aratam italienilor ca romanii sunt altfel decat se crede in majoritate, adica oameni normali, interesati de sport, de calatorii, prietenosi. Ca sa zic asa, sa le reamintim ca toti apartinem gintei latine”, a mai spus Daniel Lixandru.

Cursele de maraton sunt extrem de populare in vestul Europei, la acestea participand adesea zeci de mii de alergatori. Ele sunt folosite de primariile oraselor respective pentru atragerea de turisti, promovarea specificului local si a miscarii in randul maselor largi.

Ro Club Maraton este cel mai important club de alergare din Romania, deschis tuturor pasionatilor de miscare.

Daca doriti sa sprijiniti aceasta initiativa sau daca doriti amanunte suplimentare puteti lua legatura cu Daniel Lixandru, la [email protected], tel:0744.549326.

Foto: Alex Spineanu

Tags:13 comentarii

 1. radu vioreanu on

  E dragutz demersul lor si e posibil ca un mic numar de italieni sa inceapa sa aprecieze brusc romania cand vad cat de frumos alergam. Cred insa ca la fel de bine, fara macar sa ne propunem, am putea imbunatati imaginea romaniei facandu-ne datoria, fiind politicosi si umani oriunde in lume ne-am duce. Nemtii sau japonezii nu cred ca au un grup de maratonisti, pur si simplu isi fac treaba acolo unde sunt si si-au creat astfel un renume. Oricum ar trebui sa avem vreo zece mii de maratonisti ca sa acopere marlaniile unei singure lepre plecata la cersit/furat acolo. Este insa laudabil ca o mana de romani au ales sa lupte pentru un ideal atat de greu de realizat. Chiar daca “imaginea romaniei” nu va straluci precum in reclame cu siguranta vor fi oameni care vor gandi ca nu e chiar cum li se reprezinta prin ziarele de pe acolo.

 2. Alergam si in alte tari “reprezentand” Romania.
  Sper ca totul sa se incheie bine la Rotterdam pe 11 aprile.

 3. @imaros se organizeaza si la noi maratoane. eu stiu de doua: unul la bucuresti si unul intre sighisoara si medias. cu siguranta mai sunt si altele. asa ca, daca esti pasionat, esti liber sa concurezi 🙂

  • multumesc George nu stiam ,cautasem cu cativa ani in urma dar nu erau,acum am vazut cel de la Bucuresti e interesant si am vazut unul si la Timisoara,

 4. Pingback: Vom alerga pentru imaginea Romaniei :SERBANDAMIAN.RO

 5. FELICITARI maratonistilor!
  Sunteti adevarati romani si oameni
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger