Manifestanţii din Pungeşti s-au ales cu dosare penale

4

Publicaţia Vremea Nouă informează că mai multe persoane din rândul celor care au protestat activ împotriva explorării gazelor de şist, în ultimele două luni, sunt urmărite în justiţie. Mai exact, scrie publicaţia citată, 37 de persoane, cele mai multe din comuna Pungeşti, au fost citate să se prezinte în calitate de învinuiţi la audieri, în dosarul cu numărul 5199/P/2013, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

 

În majoritatea cazurilor, este vorba de acuzaţii de ultraj împotriva bunelor moravuri şi distrugerea gardului împrejmuitor al platformei Chevron. „Jandarmeria şi poliţia continuă să vizioneze înregistrările făcute de lucrătorii acestor instituţii, pentru a identifica şi alţi participanţi la evenimentele din data de 7 decembrie, care, ulterior, ar putea fi învinuiţi în acest dosar”, scrie Vremea Nouă. În data de 7 decembrie, protestatarii au culcat la pământ gardul ce împrejmuia perimetrul Chevron din Siliştea. Drept urmare, zeci de persoane au fost citate să se prezinte mâie, 17 decembrie, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vaslui, în calitate de învinuiţi. 28 din cele 37 de persoane din dosar sunt acuzate şi de distrugere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Mihaela Mantu, „în dosarul nr. 5199/P/2013 a fost începutã urmărirea penală faţă de 28 de învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 321, alin. 2 şi art. 217, alin. 1, Cod Penal şi faţă de 9 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 321 alin. 2 Cod Penal, fapte constând în aceea că, în data de 07.12.2013, învinuiţii au distrus gardul împrejmuitor al perimetrului platformei Chevron de pe raza comunei Pungeşti, judeţul Vaslui, au provocat incidente şi au agresat lucrătorii Jandarmeriei, fiind pusă în pericol siguranţa acestora şi a lucrătorilor firmelor care îşi desfăşurau activitatea în interiorul platformei”.

Citiţi mai multe detalii pe Vremea Nouă.

Sursa şi foto: Vremea Nouă

Puteţi citi şi:

Dictatura cetăţenească

SRI, ţăranii de la Pungeşti şi “atentatul la siguranţa naţională”

Răscoala de la Pungești. 7 Decembrie 2013

Chevron a reluat operațiunile la Pungești după ce a anunțat că le suspendă

Jandarmeria se comportă ca o firmă de pază la Pungești

România la Pungești. Apel la mobilizare națională


4 comentarii

 1. Da duceţi naibii lucrătorii de acolo!
  Cică “ultraj contra bunelor moravuri.”
  Ce moravuri aveţi voi, jandarmilor, politicenilor, ca să acuzaţi pe aceşti oameni? Ei îşi apără agoniseala, voi sunteţi intruşii! Şi vă mai miraţi că oamenii devin violenţi. Voi îi instigaţi la aşa ceva, că n-aveţi altceva de lucru!
  Plecaţi de-acolo cu Chevronu vostru cu tot!!!
  Ponta, hai aci, că se pare că n-ai luat destulă bătaie-n copilărie! Poate așa te înveți minte.

  E inuman de stupidă toată treaba asta.

 2. Pai avand in vedere pericolul social al faptei si urmarile produse (material vorbind aproape 0) orice procuror inteligent si independent (neaservit) va dispune scoaterea de sub urmarire penala. Exista oare asa ceva la vaslui?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger