Mangetsu Man – supereroul japonez care face curat pe străzile din Tokyo

0

Un nou tip de supererou apare în Japonia: cel care menţine străzile curate. Mangetsu Man este un anonim hotărât să păstreze străzile capitalei Tokyo curate – în special în districtul Roppongi, unde locuitorii se plâng mereu de praf şi mizerie pe jos. Armele acestui supererou sunt mătura şi făraşul, scrie Oddity Central.

 

 

Anonimul japonez se ascunde într-un costum violet şi după o mască imensă pentru faţă – o bilă galbenă;  de altfel, aşa se explică şi numele ales, Mangetsu Man, care înseamnă “Omul Lună Plină”. Îşi petrece destul de mult timp măturând străzile capitalei Japoniei şi îşi promovează acţiunile cu mult umor: scurte scenete, recitări de rugăciuni budiste sau mişcări din baschet. Potrivit site-ului său, Mangetsu Man a intrat în acţiune în luna octombrie a anului trecut, fără publicitate sau tam-tam, misiunea lui fiind de a face Pământul un loc mai frumos; el speră ca acţiunile sale să îi inspire şi pe alţii înspre a contribui la “binele mai mare”, la nivel global.

 

 

Reţelele de socializare din Japonia au fost invadate de fotografii ale lui Mangetsu Man în acţiune – în timp ce mătură, adună frunze uscate de pe jos, ajută veveriţe pierdute pe străzi, doarme sau face “photobombing” cu oameni care se fotografiază pe străzi. Nimeni nu ştie cine se ascunde sub masca haioasă, pentru că, exact ca orice supererou care se respectă, Mangetsu Man vrea ca identitatea lui să rămână secretă. Nu oferă interviuri pentru ca vocea să nu îi fie recunoscută, dar discută cu lumea prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil care îi permite să dicteze răspunsurile la întrebările pe care le primeşte.

 

 

Iată ce a răspuns unor astfel de întrebări, care i-au cerut să îşi explice misiunea: “Curăţenia nu înseamnă doar a curăţa ceva ce este murdar. Înseamnă a rămâne curat, inclusiv la inimă. Dacă tot mai mulţi oameni din lume ar fi curaţi, cred că am avea mai puţine ştiri despre lucruri rele care se întâmplă. Vreau să elimin negativismul din lume prin puterea curăţeniei”, a scris supereroul japonez la solicitarea agenţiei de presă Reuters. “Spre deosebire de alţi supereroi, eu nu am puteri speciale sau arme secrete. Tot ce am eu sunt mătura şi făraşul”, recunoaşte el. Mulţi trecători se opresc să facă poze cu el, chiar dacă la început nu ştiu despre cine este vorba şi ce anume face. Se pare că gestul său a inspirat, deja, mai mulţi voluntari, care ies la măturat şi curăţenie când îl văd pe Mangetsu Man, ca să îl ajute.

 

 

Surse, foto, video: Oddity Central, YouTube

 

Puteţi citi şi:

Le Greenboy, noul Captain Planet care curăţă Parisul

Confesiunile unui supererou

Bunica – supererou, un clasic al viralelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger