Mandrie și Beton – crowdfunding pentru albumul foto

0

Mandrie și Beton este un proiect ce a documentat timp de trei ani transformările recente petrecute în satele traditionale, în mod special în cele din Țara Oașului și Maramureș, în urma masivei plecări la muncă în străinătate. După expoziții foto și realizarea web-documentarului www.mandriesibeton.ro, oamenii din spatele proiectului și-au propus să editeze și un album foto, sustinut integral de cititoriPentru a putea intra in tipar, albumul are nevoie de 200 de pre-vânzări aici.

 

© Petruţ Călinescu

 

Un album costă 150 de lei, iar cei care îl vor achita în avans vor fi menționați în carte în semn de mulțumire și vor primi cadou un print foto A4 semnat de autorul Petruț Călinescu, precum și transport gratuit în România. Povestea transformării satului românesc va apărea într-o variantă tehnică premium, bilingvă (română și engleză) și va avea peste 200 de pagini color, format A4+, coperți cartonate și un tiraj maxim 500 de exemplare.

Pe lângă fotografii, albumul Mândrie și Beton va spune o poveste pe vocea personajelor întâlnite în timpul documentării. Fiecare capitol al cărții va fi introdus de un monolog relevant (transcris din interviurile înregistrate pe teren) al unui personaj cheie al comunității oșenești. Au mai rămas doar 45 de zile în care puteți contribui la publicarea albumului.

Mândrie și beton este un proiect al fotografului Petruț Călinescu, care s-a desfășurat pe o perioadă de trei ani în special în satele tradiționale din Țara Oașului și Maramureș. În 2011 a avut loc expoziția foto cu același nume, iar anul trecut, în urma finanțării acordate de Administrația Fondului Cultural Național și de Ordinul Arhitecților, documentarea s-a extins și în Moldova, Bistrița și Bucovina și s-a finalizat cu un site multimedia și un scurtmetraj documentar. Aflați mai multe despre proiect într-un interviu cu Petruț Călinescu:

Mândrie și Beton. Povestea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger