”Mâncătorii de carne sunt mincinoși și comit crime pasionale”

4

Asta susține un manual controversat, după care învață astăzi elevi din India. Publicat de o editură indiană importantă, manualul de educație pentru sănătate și igienă îi învață pe copiii de 11 și 12 ani pe cei care consumă carte ”mint, înșeală cu ușurință, nu își țin promisiunile și comit crime pasionale.”

”Aceasta este otravă curată pentru copii,” susține Janaki Rajan, de la Facultatea de Științele Educației de la Universitatea indiană Jamia Millia. Ea spune că guvernul ar trebui să-și exercite controlul asupra acestui tip de conținut, dar că statul de spală pe mâini de această responsabilitate.

Unul dintre capitolele acestui manual care a stârnit dezbateri aprinse înceracă să răspună la întrebarea ”Avem nevoie de carne în alimentația noastră?” Potrivit cărții, cel mai important agument pentru care carnea nu este necesară referă la Creatorul Universului, care nu a inclus carnea în dieta originară a lui Adam și a Evei. Creatorul le-ar fi dat acestora exclusiv fructe, nuci și legume.

Manualul conține numeroase referințe la popoare ale lumii a căror alimentație consumă carne, prezentându-le într-o lumină defavorabilă: eschimoșii, de pildă, sunt prezentați ca persoane ”leneșe, inerte, care trăiesc puțin”. De asemenea, despre arabi se spune că ”au participat la construirea Canalului Suez pentru că au mâncat numai cereale, fiind superiori englezilor, care se hrăneau cu carne de vită.”

Sursa: BBC News

Foto: Sodahead.com

 


4 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger