Mâncarea să vă fie tratamentul!

0

Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Tulane din New Orleans, SUA, a adăugat programei academice un curs “neconvenţional”, la care studenţii ce se pregătesc să devină medici învaţă să gătească, scrie TreeHugger. Programul de medicină culinară este primul de acest fel din SUA şi urmăreşte să îmbunătăţească cunoştinţele doctorilor despre nutriţie sănătoasă şi să îi încurajeze să sfătuiască pacienţii cum să prevină îmbolnăvirile ori să trateze bolile cu ajutorul hranei.

 

 

Potrivit unui articol din Bon Appétit, citat de TreeHugger, cei mai mulţi studenţi la medicină din SUA studiază nutriţia preţ de vreo 20 de ore de-a lungul întregii lor pregătiri academice pentru a deveni doctori. În condiţiile în care dieta necorespunzătoare este considerată sursa multora dintre bolile Vestului modern, acest număr de ore de studiu este infim. Diabetul de tip II, bolile inimii, refluxul gastric, iritabilitatea stomacului şi intestinelor, obezitatea, alergiile, depresia, artrita – toate pot fi duse spre vindecare cu alimentaţia corectă şi eliminarea mâncărurilor nepotrivite, fapt care ar reduce semnificativ şi dependenţa de medicamente.

Instruirea medicilor să gătească duce educaţia despre nutriţie la un alt nivel faţă de cel de acum. Nu doar că medicii vor fi capabili să explice pacienţilor care alimente sunt mai potrivite şi mai bune, dar vor şti să recomande şi prepararea lor. În prezent, studenţii din New Orleans îşi fac practica oferind lecţii de gătit locuitorilor din oraş. Medicina culinară pare să fie o tendinţă cu tot mai mulţi adepţi: alte două şcoli medicale urmează să introducă cursul în programa academică.

Mai multe detalii, aici.

 

Sursa: TreeHugger

 

Puteţi citi şi:

Vitaminele şi suplimentele alimentare, demitizate de studii medicale

Nucile şi longevitatea merg mână în mână

8 tipuri de alimente care-ţi strică inteligenţa

Gătitul ne-a făcut creierul mai mare

„Mâncătorii de carne sunt mincinoşi şi comit crime pasionale”

Cu ce ne hrănim sănătos creierul?

Un om de ştiinţă spulberă magia vitaminelor şi suplimentelor alimentare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger