Mâncarea “pentru copii” nu este tocmai sănătoasă pentru aceştia

0

Copiii care consumă aceeaşi hrană ca părinţii lor, la masă, sunt mai sănătoşi. Aceasta este concluzia studiului The Family Meal Panacea, realizat de cercetători de la Universitatea Edinburgh şi coordonat de dr. Valeria Skafida, scrie publicaţia TreeHugger.

 

 

Mişcarea care a generat industria hranei pentru copii nu are cele mai sănătoase rezultate pentru aceştia, susţine studiul, care se referă în special la ţările dezvoltate, unde această industrie este înfloritoare. În meniul unui restaurant, spre exemplu, există produse speciale pentru copii – de la mini-pizza la paste sau diverse alte feluri de mâncare. Din ce în ce mai rar se întâmplă ca părinţi şi copii, la o masă în familie, să consume acelaşi lucru – mai ales când masa se ia în oraş. Concluziile studiului citat sunt că acei copii care mănâncă aceeaşi mâncare ca părinţii lor au un regim alimentar mai sănătos decât acei copii care consumă hrana specială pentru copii (care cuprinde şi diversele “gustări” – snack-uri sau altele de acest gen).

“A mânca aceeaşi hrană ca părinţii este aspectul cel mai puternic asociat unei diete mai sănătoase a copiilor, subliniind, astfel, efectul advers al hranei pentru copii promovată de o industrie în creştere”, arată studiul, care a monitorizat 2.332 de copii în vârstă de cinci ani, din Scoţia. Coordonatoarea studiului a intervievat mamele copiilor, totodată, pentru a afla care sunt obiceiurile alimentare ale acestora şi modul în care se raportează la diferitele feluri de mâncare. Rezultatele au fost că 99% din copii luau cel puţin o masă principală pe zi, dar numai 71% dintre ei consumau aceeaşi mâncare ca şi părinţii lor. Pentru Scoţia, problema este una destul de gravă: ţara are cea mai ridicată rată a obezităţii din Europa şi 35% dintre copiii şi adolescenţii săi sunt supraponderali sau obezi.

 

Sursa şi mai multe detalii: TreeHugger

Foto: Tideym

 

Puteţi citi şi:

Sfaturi proaste de la părinţi

Reclamele la junk-food, interzise de către Disney în programele sale pentru copii

“Este păcat şi ridicol să importam mâncare şi ideologii care nu ni se potrivesc”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger