Mâncarea organică nu este mai nutritivă decât cea obișnuită

1

Mâncarea organică nu este mai bună decât cea convențională când vine vorba de conținutul nutrițional, deși reduce expunerea la pesticide și bacterii rezistente la antibiotice, arată un nou studiu.

 

Flickr / 1uk3

 

Oamenii aleg să cumpere alimente organice  din multe motive. „Unul dintre acestea constă în faptul că oamenii le percep ca având beneficii pentru sănătate”, spune Crystal Smith-Spangler, care a condus o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford. „Pacienții ne întreabă: Există motive să alegem mâncare organică?”. Pentru a răspunde la această întrebare, cercetătorii au revizuit peste 200 de studii care comparau fie persoane care consumau alimente organice sau convenționale, din punct de vedere al sănătății, fie, cel mai adesea, nivelul de nutrienți și de contaminare din alimente.

Printre alimentele analizate s-au numărat fructe organice și convenționale, legume, cereale, carne, ouă și lapte.

Potrivit standardelor Departamentului american pentru Agricultură, fermele organice sunt obligate să elimine folosirea pesticidelor sintetice și hormonilor și antibioticelor.

Multe dintre studii nu specificau, însă, standardele privitoare la calificarea alimentelor ca organice.

Cercetătorii au descoperit că nu există o diferență privind cantitatea de vitamine în plante și carne produse organic sau convenționale. Puiul organic și laptele organic conțin mai mulți acizi grași omega-3, dar asta s-a observat pe baza a doar câtorva studii.

Mai mult de o treime dintre produsele convenționale aveau reziduuri de pesticide detectabile, comparativ cu doar 7% dintre produsele organice. De asemenea, era cu 33% mai puțin probabil ca porcul și puiul organice să conțină bacterii rezistente la antibiotice.

Sursa: Reuters

 

Puteți citi și:

Mituri despre alimentele organice. Ce e bio în farfurie și ce nu?


Un comentariu

  1. Organic înseamna viu. Manânca oare cineva alimente anorganice, ceva de genul pietre ? Poate în ciorba. Hai sa fim atenti la traduceri, se fac cam peste ureche, mai ales ca articolul vine de la anglo-saxoni, unde termenul de “organic” este folosit pentru a desemna tot, ce este culvita “bio”, adica fara aportul produselor chimice.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger