Mamele sărace alăptează chinezi bogați

0

O agenție din orașul Shenzhen, aflat în provincia chinezească Guangdong, recrutează mame tinere, mare parte provenind din zone rurale sărace, pentru a produce lapte pentru chinezii bogați care cred că lichidul cu pricina le întărește sănătatea, scrie Socialism or Your Money Back. Laptele de mamă este considerat un foarte bun agent tonic, mai ales pentru oamenii care au suferit operații majore.

 

 

Potrivit companiei Xinxinyu Household Service, care oferă aceste servicii, clienții pot suge direct laptele din sânii mamelor sau pot folosi o pompiță dacă se simt ciudat. Li Haifeng, profesor asociat la Universitatea de Medicină Tradițională Chinezească din Shanghai, susține că laptele de mamă hrănește organele interne ale adulților și prelungește viața bătrânilor.

De cealaltă parte, însă, medicii “obișnuiți” spun că laptele de mamă poate deranja stomacul adulților și răspândi boli. “Laptele de mamă nu e o alegere bună pentru adulți”, spune Gu Zhongyi, nutriționist la un spital din Shanghai. “El conține globuline care îmbunătățesc imunitatea nou-născuților, însă adulții nu au nevoie să-și clădească imunitatea”.

Mamele aflate în perioada lactației sunt angajate de familii bogate timp de șase-opt săptămâni și pot câștiga până la 16.000 de yuani (2.000 de euro), mult mai mult decât se plătește, de exemplu, într-o fabrică. Bonele atrăgătoare și femeile cu sănătate de fier pot cere bani mai mulți. În aceste condiții, o bancă de lapte de mamă deschisă în provincia Guangdong cu scopul de a-i ajuta pe copiii bolnavi spune că găsește foarte greu donatoare.

 

Puteți citi și:

Lapte de mamă via social media


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger