Mamele recunosc că mint ca să pară părinţi perfecţi

0

Mamele vor să pară perfecte şi, pentru asta, obişnuiesc să mintă cu privire la cât de mult se uită copiii lor la televizor sau ce gătesc pentru familia lor, arată un sondaj citat de BBC News.

“Minciunile albe” implică şi timpul petrecut cu partenerul, se arată în sondajul realizat de website-ul pentru părinţi Netmums printre 5.000 de persoane. “Mamele trebuie să fie mai cinstite cu ele”, spune Siobhan Freegard, reprezentanta Netmums.

Website-ul face apel la o abordare mai sinceră a vieţii de familie şi renunţarea la subterfugii de către mame care nu ating imaginea ideală pe care şi-au format-o.

Aproape două treimi dintre cele intervievate au spus că au fost mai puţin sincere cu alte mame despre cât de bine se descurcă, iar jumătate au acoperit îngrijorările financiare.

Aproape un sfert dintre mame au recunoscut că declară că cei mici petrec mai puţin timp la televizor decât o fac în realitate, iar una din cinci mame minte cu privire la durata petrecută împreună cu copiii la joacă.

Siobhan Freegard să exemplul mamei care era atât de obosită încât a făcut o pauză de somn în timpul zilei, dar a explicat faptul că nu a răspuns la telefon cu motivul că avea mâinile pline de făină întrucât făcea prăjituri.

Nevoia de a păstra o impresie bună faţă de alţi părinţi este şi mai importantă pentru mamele care locuiesc departe de propriile familii.

Sondajul sugearează că teama de a nu fi un părinte perfect nu este cauzată de imaginea celebrităţilor din revistele glossy, ci de presiunea care vine din partea altor mame. Nouă din zece mame se compară cu alte mame, mai arată rezultatele sondajului.

Sociologul Frank Furedi spune că părinţii se află sub presiunea societăţii, aceştia tinzând să mintă şi să transforme creşterea copiilor într-o competiţie.

La rândul său, psihologul Linda Papadopoulos spune că e normal ca oamenii să se simtă judecaţi şi sfătuieşte părinţii să nu se mai compare între ei.

Foto: Flickr / kwbridge

Citiţi şi:

Tot mai mulţi tineri americani stau cu părinţii

Mai nou, doctorii recomandă înţărcarea înainte de 6 luni

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger