MamaPan, o brutărie pentru mamele singure şi cele nevoiaşe

0

Centrul Parteneriat pentru Egalitate a lansat de curând brutăria MamaPan, pentru a oferi sprijin mamelor singure și femeilor cu mai mult de doi copii şi pentru a crea un produs natural, sănătos și autentic, scrie AlTreileaSector.ro. Brutăria produce pâine și patiserie artizanală cu maia, fără drojdie industrială, din ingrediente naturale și coaptă pe vatră, iar o parte din produse este oferită gratuit unor familii care se confruntă cu dificultăți materiale.

Mamele-brutărese pregatesc și coc în fiecare zi opt sortimente de pâine, cu făină albă, intermediară sau 100% integrală, cu făină de secară, cu semințe, cu usturoi sau ceapă, dar și plăcinte cu dovleac, cu mere, cu varză murată, fursecuri cu unt, sărățele și cozonac cu nucă și fructe.

(…)

Pâinea cu maia este recunoscută pentru proprietățile nutritive aduse de grâul integral; are indice glicemic redus și gust foarte bun. Prepararea durează mai mult decât în cazul unei pâini industriale, aproximativ 18 ore, din care cea mai mare durată este dedicată producerii prefermentului (maiaua) – 12 ore. Pe parcursul acestui proces îndelungat şi migălos de preparare, o parte din glutenul din aluat este înlăturat; prin urmare, pâinea cu maia poate fi bine digerată chiar şi de către persoanele cu sensibilitate la această proteină vegetală. Pâinea MamaPan se poate păstra şi consuma pentru un timp mai îndelungat decât cea obișnuită, fiind, de asemenea, foarte hrănitoare și sățioasă.

(…)

Produsele MamaPan pot fi comandate online, pe www.mamapan.ro, transportul fiind gratuit pentru o comandă minimă de 50 de lei sau pot fi cumpărate din magazinele partenere (Ki-Life, BăcăniaVeche, Legume de Țară, PrăvăliaMică, Moara cu pietre, Băcănia cu suflet Donia, Micii producători). Prețul unei pâini de 600 de grame este între 10 și 12 lei. De asemenea, brutăria MamaPan poate livra, pentru diferite tipuri de evenimente, produse de patiserie delicioase și foarte sănătoase; tot prin intermediul brutăriei oamenii pot alege să doneze pâine sau produse de patiserie unor familii, organizații sau centre care ar putea avea nevoie de ele.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger