Malta a legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex şi adopţiile de către cupluri gay

0

Parlamentul maltez a adoptat ieri, cu 37 de voturi pentru şi nici unul contra (opoziţia s-a abţinut de la vot), legea care recunoaşte uniunile civile între persoane de acelaşi sex, în acest stat, precum şi dreptul cuplurilor gay de a adopta copii, informează AFP.

 

 

Astfel, Malta este al 22-lea stat european care recunoaşte parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex şi al 10-lea stat european care recunoaşte dreptul cuplurilor gay de a adopta copii. Opoziţia s-a abţinut de la vot deoarece, potrivit liderilor săi, nu este împotriva recunoaşterii parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex, ci doar împotriva dreptului la adopţie. Cum ambele chestiuni erau cuprinse în aceeaşi lege, opoziţia nu avut altă variantă decât să se abţină de la vot, a declarat Simon Busuttil, liderul opoziţiei din parlamentul maltez.

Mii de oameni care aşteptau cu nerăbdare votul s-au bucurat să afle că legea a trecut şi au manifestat public în piaţa centrală din capitala statului, Valletta. În Malta, religia de stat este cea catolică, motiv pentru care dezbaterea acestei legi a stârnit controverse aprinse în rândul mai-marilor acestei biserici. Asociaţia internaţională a persoanelor gay şi lesbiene (ILGA) a felicitat Malta pentru votarea legii care recunoaşte parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex şi dreptul acestora de a adopta copii.

 

Surse şi foto: AFP, I24News, ILGA

 

Puteţi citi şi:

Primele căsătorii gay din Marea Britanie s-au oficiat astăzi

Grupul de părinți activiști care luptă pentru drepturile copiilor lor gay

Legea anti-homosexualitate din Uganda, contestată în justiție

Dalai Lama, despre căsătoriile gay: Sunt ok

Ţara unde homosexualitatea e o crimă

FOTO Dragostea este la fel pentru toată lumea

Susţineţi scrierea istoriei LGBT a României

Primul roman gay românesc

FOTO O tură prin Muzeul Sexului din Amsterdam (Avertisment de nuditate explicită)

VIDEO Când ai ales să fii heterosexual?

Scrisoarea unui tată către fiul său gay devine virală pe internet

Este 11 dimineaţa şi te iubesc

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger