“Mall-ul lumii”: Primul oraş cu temperatură controlată din lume

0

Dubaiul urmează să construiască “Mall-ul lumii”, descris ca fiind primul oraş cu temperatură controlată de pe glob, scrie Designboom. Oraşul va avea aproape 4,5 milioane de metri pătraţi şi va găzdui cel mai mare mall din lume, care va fi conectat la 100 de hoteluri şi clădiri de apartamente, la spitale şi teatre. Mall-ul, acoperit cu un dom de sticlă retractabil care se va deschide în timpul lunilor de iarnă, va avea peste 740.000 de metri pătraţi şi va găzdui cel mai mare parc tematic din lume, şapte kilometri de străzi cu magazine de retail şi temperatură controlată şi o linie de tramvai care va trece prin mijloc.

 

 

Oraşul va avea 20.000 de camere de hotel şi va putea găzdui în jur de 180 de milioane de vizitatori în fiecare an. Va include un teatru, săli de conferinţă, săli de nunţi şi săli aniversare şi un district de aproape 300.000 de metri pătraţi cu servicii de întinerire pentru cei care practică turismul medical. Potrivit TreeHugger, iniţiatorii proiectului au apelat la temperatura controlată din cauza dificultuţii impuse de climatul fierbinte al ţării asupra iniţiativelor de dezvoltare. “Acest proiect este complementar planurilor noastre de a transforma Dubaiul într-un centru cultural, turistic şi economic pentru cele două miliarde de oameni care trăiesc în regiunile învecinate”, a spus Şeicul Mohammed. “Ambiţiile noastre merg mai departe de turismul sezonier. Turismul este motorul cheie al economiei noastre şi vrem să facem din Emiratele Arabe Unite o destinaţie atractivă pe tot parcursul anului. De aceea vom începe să lucrăm pentru asigurarea unor medii plăcute, cu temperatură controlată, pe timpul verii.”

 

 

Dezvoltatorii dau asigurări că proiectul va fi construit cu ajutorul unor tehnologii bazate pe reducerea consumului de energie şi a amprentei de carbon. Cu toate acestea, deşi în oraş nu va circula nicio maşină în afară de tramvaie, TreeHugger scrie că este nevoie de foarte multă energie pentru a dota un oraş de asemenea dimensiuni cu temperatură controlată. Proiectul este produsul unor cercetări intense privind preferinţele şi nevoile turiştilor internaţional şi regionali şi urmează să fie dezvoltat în mai multe faze, concomintent cu creşterea graduală a turismului de familie în Dubai.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger