Majoritatea americanilor susțin legalizarea marijuanei

0

În cadrul unui studiu național recent, realizat de Pew Research Center, dintre cei 1 501 de oameni intervievați la mijlocul lui martie în legătură cu legalizarea marijuanei, 52% dintre subiecți s-au pronunțat pentru, iar 72% au spus că eforturile de aplicare a legii anti-iarbă atrage cu sine mai multe costuri decât beneficii, scrie Time.com. Numărul americanilor care susțin legalizarea a crescut covârșitor din 1969, când un sondaj Gallup a înregistrat un procent de doar 12%.

 

 

Rezultatele au indicat diferențe mari între generații, influențate de experiența pe care fiecare dintre acestea au avut-o cu drogul. De exemplu, doar 32% din membrii generației celui de-Al Doilea Război Mondial, născuți între 1928 și 1945, s-au pronunțat pentru legalizarea marijuanei și doar o mică parte din acest grup au spus că au fumat așa ceva. Dintre baby boomer-i, născuți între 1946 și 1964, prima generație care a fumat iarbă în număr mare, 50% susțin legalizarea și aproape același procent spun că au încercat canabis.

Respondenții din Generația X, care au atins vârsta majoratului în anii ’80-’90, au declarat cele mai ridicate niveluri de consum al drogului, iar 54% dintre ei sunt pentru legalizarea lui. În sfârșit, oamenii născuți după 1980 au fost cei mai entuziaști susținători ai acestei inițiative, 65% dintre ei pronunțându-se împotriva prohibirii ierbii și doar 26% fiind de acord cu ideea că a fuma marijuana e greșit din punct de vedere moral. Mai departe, 70% dintre cei care au încercat iarbă sunt de părere că ea ar trebui legalizată, ceea ce înseamnă că experiența cu drogul joacă un rol important în determinarea opiniei oamenilor pe subiect. În contrast, doar 35% dintre cei care n-au încercat-o sunt de acord cu legalizarea.

Din punct de vedere politic, mai mulți independenți și democrați susțin o asemenea măsură (60%) decât republicani (37%). Aflați mai multe pe Time.com.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger