Mâine puteți planta copaci în Parcul Izvor. Bonus: un hibiscus pentru acasă

1

Copaculmeu.ro te invită mâine, 22 octombrie, începând cu ora 9.00, la o plantare manifest în parcul Izvor din Capitală. 1000 de copaci urmează să ne înfrumuseţeze parcul şi să aducă o contribuţie la îmbunătăţirea vieţii noastre bucureştene. Oricine donează minim 10 lei pentru un viitor mai verde al capitalei primește pentru acasă un hibiscus de 1,3 metri.

Campania organizată de www.copaculmeu.ro, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti este una de implicare socială şi educare – un manifest prin care se dorește crearea unei legături personale a oamenilor care iubesc natura cu oraşul Bucureşti.

Fondurile pentru cumpărarea şi plantarea acestor copaci provin din contribuţii individuale ale celor care îşi doresc să se bucure de umbra unui copac într-o zi caniculară, aer proaspăt şi frumuseţea naturii.

Pentru a adopta un copac şi a-ţi lăsa astfel amprenta în identitatea celui mai mare parc tânăr din Bucureşti (creat în 1980) poţi face donaţii prin transfer bancar în contul: IBAN: RO42RNCB0075116225610002 (BCR – Sector 5) Titular: Varban Andrei Stefan.

Sau chiar în ziua plantării, în parcul Izvor, în locurile special amenajate.

Situat central și având 17 hectare de verdeață, Parcul Izvor reprezintă o destinație populară atât pentru turiștii care vizitează Casa Poporului, cât și pentru locuitorii din zonă. Din păcate, în decursul anilor  spațiul verde s-a deteriorat din cauza concertelor organizate (ex: Madona).

2010 a fost anul modernizării și infrumusețării parcului Izvor, fiind inaugurat și un un loc de joaca pentru copii numit ‘Miniparlamentul Copiilor’, cu suprafața de 2.400 de metri pătrați, și organizându-se o campanie ecologică prin care s-au plantat 130 de copaci.

Noi credem că Parcul Izvor are potențialul de a deveni cel mai frumos parc din capitală. Deja primăria a investit bani pentru amenajarea parcului, iar noi ne dorim să le dăm o mână de ajutor și să plantăm 1000 de copaci ornamentali, urmând ca în primăvară să strângem fonduri pentru încă 2000 de arbori .

Toate persoanele care au donat și care vor dona minim 10 RON vor primi gratuit un hibiscus de 1,3m.

Cunoscut și sub denumirea de trandafir chinezesc sau trandafir japonez, Hibiscus este o plantă lemnoasă (un arbust), înaltă de 1,5m – 2 m, care provine din Orientul îndepărtat – China, Japonia, India. Hibiscus înflorește, cu excepția iernii, aproape întreg anul.

 

 

 

 

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger