Mâine începe FânFest

0

Festivalul FânFest începe, mâine, la Roșia Montana. Echipa de voluntari care organizează festivalul se află pe ultima sută de metri cu pregătirile. Vă așteaptă proiecții de filme, muzică m dezbateri, produse locale, tradiționale și multe alte activități. Iată tot ce trebuie să știți dacă vreți să veniți la Roșia Montană între 15 și 19 august.

 

1.Vino pregătit!

La FânFest am avut în fiecare an și vreme bună și vreme rea, a fost și caniculă, a fost și un pic mai frig. Se anunță vreme frumoasă, dar pe înserat se face răcoare. Pune-ți în bagaje haine călduroase și încălțări de munte și n-o să-ți pară rău. Iar despre pelerina de ploaie cu toții știm că e mai bine să o ai cu tine.  Dacă vii cu cortul sau dormi în șură aruncă în rucsac: sac de dormit, izolir/ salteluță, lanternă și din nou haine groase.

2. Roșia Montană redevine o mare scenă

Și în acest an, FânFest are loc în sat. Concertele de muzică au o nouă locație: Țarina -Reduta FânFest. O hartă detaliată este disponibilă la fața locului, la Info Point. Locurile de desfășurare ale diverselor activități sunt răsfirate prin sat, prin urmare harta te ajută la orientarea lejeră pe străduțele Roșiei Montane.

2. Treci pe la Info Point

La venirea în Roșia Montană îți recomandăm un popas la Info Point. La intrare în Piața Veche sunt amenajate centrul de informare al festivalului și centrul de cazări. Ambele vor fi deschise între orele 10 și 20, în toate cele 5 zile ale festivalului. Pentru informații privind cazarea, numărul 0725 743 424 îți stă la dispoziție. La Info Point obții toate informațiile de care ai nevoie inclusiv pliantul cu programul FânFest 2012.

3. Mâncare la Bistro FanFest

Pe durata festivalului, la Reduta FânFest o mare zonă de servire a mesei este organizată pentru participanți. Mâncărurile sunt gătite proaspăt și variază de la gulaș (13 lei), la fasole cu ciolan (10 lei) și ciorbă de zarzavat (7.5 lei). Sunt servite și băuturi: apă (2.5 lei), cafea (2.5 lei), bere la halbă (3 lei), bere nefiltrată (5 lei). În plus organizăm și o piață țărănească cu brânzeturi, pâine, plăcinte, miere, dulcețuri, zacuscă, mirodenii, siropuri, ceaiuri și alte asemenea în părculețul din Piață Veche – centrul istoric al Roșiei Montane. Micii producători care vor veni la FânFest sunt din zona Roșia Montană și din diferite județe din Transilvania.

4 . Cum ajungi la FânFest

Cu mașina ai numeroase căi de acces. Roșia Montană se află în inima Transilvaniei și o simplă căutare pe internet te va îndruma spre rutele ce te conduc către Munții Apuseni.

Oradea – Stei –  Câmpeni – Roșia Montană, DN 76 – DN 75

Cluj-Napoca – Turda –  Câmpeni – Roșia Montană, DN 75

Alba-Iulia – Abrud – Roșia Montană, DN 74

Pentru cei care doresc să își găsească companioni de călătorie, există blogul special creat de echipa FânFest.

Dacă alegi să călătorești cu trenul trebuie să știi că cea mai apropiată gară este la Alba Iulia, iar de acolo va trebui să iei un autobuz. Iată cursele autobuzelor către cele mai apropiate autogări de Roșia Montană (orașele Abrud și Câmpeni). Orarul complet se găsește pe www.fanfest.ro

5. Programul FânFest

Această ediție are cel mai divers program de festival din cele șapte ediții FânFest. În paginile www.fanfest.ro sunt toate detaliile despre muzică, forumul de activism, teatru, filme, expoziții, conferințe, literartura, tururi ghidate, piața țărănească etc.

6. În familie la FânFest!

FânFest este de anul acesta și pentru cei mici, nu doar pentru cei mari. În programul festivalului sunt serii de activități special dedicate celor care descoperă pentru prima oară Roșia Montană cu suflet deschis și optimist, prin joc. Iată ce activități au copii la îndemână: Tresure Hunt – căutăm comori și descoperim Roșia Montană, Tururi ghidate la pas mic, Ateliere de construit – De ce și cum construim? De ce păstrăm și reparăm?, Teatru de păpuși, Jocuri și jonglerii, Ateliere de desen, pictură, bricolaj, modelaj, croșetat și împletit, toate pe înțelesul și placul celor mici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger