Maimuţele capucin moţate, deliciul parcului zoologic San Diego

0

Şase masculi şi nouă femele din specia maimuţelor capucin moţat sunt atracţia cea mai recentă pentru vizitatorii parcului zoologic din San Diego (SUA). Vârstele lor sunt cuprinse între 1 şi 35 de ani, iar bufoneriile lor sunt gustate din plin de public.

 

Amenajată ca o „pădure pierdută”, zona care adăposteşte capucinii moţaţi a fost de-a dreptul înviorată de prezenţa acestora. Vizitatorii îi pot privi cum se distrează printre structurile de căţărare pe care le au la dispoziţie, folosindu-se abili de cozile lor puternice şi antrenate să se prindă de crengi sau orice alte obiecte.

Grupul de capucini a fost parte dintr-un studiu comportamental, desfăşurat la Centrul Naţional pentru Studierea Primatelor din cadrul Universităţii Emory, din Atlanta. Aici, specialiştii le-au urmărit şi analizat comportamentul, în speranţa de a învăţa mai multe lucruri despre modul extrem de complex de interacţiune socială specific speciei. Printre caracteristicile acestor capucini moţaţi se numără altruismul şi recunoaşterea facială – ei îşi pot aminti un semen întâlnit mai demult şi îl pot recunoaşte ca atare.

Deocamdată, simpaticele maimuţele au scăpat de ochii oamenilor de ştiinţă şi se bucură de un habitat construit special pentru ele. Turiştii sunt încântaţi de spectacolul spontan pe care capucinii îl oferă.

 

Sursa şi foto: Our Amazing Planet

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger