Mai puțin de 7 ore dormite pe noapte cauzează accidente fatale și probleme la serviciu

0

Mai puțin de șapte ore de somn pe noapte duce la o serie de probleme ce includ șofatul somnoros, care în SUA a fost asociat cu 1.500 de morți anuale, și lipsa de concentrare la serviciu, susțin două studii recente. În jur de o treime din adulții din 12 state americane spun că dorm mai puțin de șapte ore pe noapte și aproape același număr de oameni declară că au ațipit neintenționat în timpul zilei.

Cea mai surprinzătoare dintre descoperirile noilor cercetări este însă cea că unul din 20 de adulți a moțăit cel puțin o dată în timp ce conducea, informează Reuters. Acest fenomen a fost legat de 1.500 de accidente fatale și de 40.000 de leziuni non-letale înregistrate în fiecare an peste ocean. Lipsa somnului a fost asociată totodată cu afecțiuni cronice printre care obezitatea, bolile cardiovasculare și diabetul. Totodată, oamenii care dorm mai puțin au probleme cu concentrarea, cu amintitul unor lucrurilor și cu exercitarea sarcinilor la job.

Cercetătorii spun că un somn de 7 până la 9 ore este vital pentru menținerea sănătății și evitarea unor accidente, alături de o dietă adevcată și exerciții fizice, dar și că un somn care depășește 9 ore poate duce la alte probleme de sănătate.

Foto: Până și protestatarii dorm câteodată/Reuters

Citiți și:

Cinci lucruri pe care ar trebui să le știți despre somn

5 trucuri ca să te trezeşti mai uşor dimineaţa

Visele ne pot ajuta să ne întărim self-esteem-ul

Somnul te ajută să înmagazinezi ce ai învăţat

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger