Mai mulţi câini vagabonzi au apărut la înmormântarea femeii care îi hrănise

1

Nu sunt deloc puţine istoriile cu patrupede al căror ataşament pentru stăpânii lor ajunge să se manifeste neaşteptat. Huachito şi-a aşteptat, de pildă, stăpânul, cinci ani de la moartea acestuia, iar Ciccio a revenit zilnic la biserica unde stăpâna lui defunctă obişnuia să meargă. Chiar şi o felină, despre care se crede că sunt mult mai puţin generoase la capitolul ataşament decât câinii, a adus multă vreme daruri la mormântul stăpânului.

 

2

 

Ultima poveste de acest fel răspândită pe internet are ca protagonişti mai mulţi câini maidanezi, dar pe care o femeie i-a hrănit până în ultimele clipe de viaţă. Margarita purta mereu cu ea o pungă cu mâncare, din care le oferea tuturor câinilor fără stăpân pe care-i întâlnea. Aşa se face că şi-a făcut mulţi prieteni canini, care n-au uitat de generozitatea femeii. După moartea acesteia, mai mulţi câini dintre cei pe care îi hrănea, au venit constant la capela unde se afla depus trupul Margaritei, unde au aşteptat cuminţi, întinşi pe podea. Iniţial, apropiaţii Maragritei au fost nedumeriţi de prezenţa lor, după care i-au lăsat pe patrupezi să-şi ia rămas bun de la bătrâna care le-a fost prietenă.

Se poate ca în spatele unor asemenea comportamente să se afle mecanismele memoriei câinilor care, după cum arată oamenii de ştiinţă, sunt foarte asemănătoare cu ale oamenilor. Alte cercetări arată totodată că, dintre animalele domestice, câinii sunt cei mai sensibili la emoţiile oamenilor. Potrivit specialiștilor, ”am domesticit câinii de foarte multă vreme, astfel încât am ajuns să-i determinăm să se comporte ca parteneri. Tocmai de aceea, câinii care au reacționat la stimulii noștri emoționali au avut șanse mai mari să fie păstrați pe lângă casa omului și să se reproducă.”

 

1

3

4

Sursa: Distractify

 

Puteţi citi şi:

VIDEO Un labrador şi-a salvat prietenul orb, devenind ghidul său

Câinele dă de gol personalitatea stăpânului


Un comentariu

  1. Emotionant cum stau oamenii si cateii la capataiul raposatei. Nu e in Romania aici, e intr-o tara de oameni sanatosi la cap si la suflet. Noi insa lasam hingherii, decervelatii si autoritatile corupte si fara suflet sa ne faca legea!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger