Mai multe spații verzi, criminalitate mai mică

0

O cercetare recentă, publicată în revista Injury Prevention, demonstrează că spațiile verzi din cartiere reduc criminalitatea, sporind în același timp sentimentul de siguranță al locuitorilor. Studiul a fost realizat în două cartiere: unul cu spații goale neamenajate, celălalt cu spații goale transformate în parcele verzi.

 

Dacă unul dintre cariere a fost lăsat fără amenajări suplimentare, în cel de-al doilea cartier zonele abandonate au fost curățate, îngrădite, s-au plantat flori și iarbă, iar întreținerea spațiilor s-a făcut săptămânal. Apoi au fost monitorizate reacțiile oamenilor care locuiau în apropierea parcelelor respective – atât a celor goale, cât și a celor transformate în mici grădini.

”Înverzirea spațiilor abandonate schimbă mediul unui cartier, dintr-unul care face loc criminalității și fricii, într-unul care reduce criminalitatea și crește încrederea oamenilor,” arată studiul, completând că, prin astfel de soluții simple, se pot obține rezultate foarte eficiente. Nu trebuie decât ca locurile abandonate, lăsate pradă gunoaielor sau buruienilor, să fie transformate în mici insule verzi, pentru ca numărul agresiunilor să scadă, la fel ca și consumul drogurilor în aceste perimetre.

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Pixelache.ac


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger