Samantha Hess şi-a deschis o afacere inedită în Oregon, SUA: îmbrăţişează oameni, cât e ziua de lungă. Chiar dacă nu sună a “carieră serioasă”, afacerea femeii este înfloritoare: la o săptămână de la deschiderea magazinului cu îmbrăţişări (Cuddle Up to Me), Samantha avea solicitări de la 10.000 de clienţi, scrie Oddity Central.
Clienţii magazinului trebuie să aibă peste 18 ani; taxa pentru un minut de îmbrăţişare este de un dolar, iar magazinul are patru camere tematice pentru serviciile sale şi, desigur, oferta de îmbrăţişare la locul solicitării, pentru care Samantha se deplasează acolo unde este chemată de clienţi. Femeia (în vârstă de 30 de ani) spune că, prin această inedită terapie, ajută oamenii să se simtă mai bine, să se simtă iubiţi şi să se simtă mai relaxaţi când vine vorba de atingerea fizică. Îmbrăţişările sunt strict platonice; clienţii semnează un acord prin care se obligă să fie curaţi, decenţi şi să “îşi ţină hainele pe ei” pe durata îmbrăţişării.
O “sesiune” standard de îmbrăţişare durează o oră, dar clienţii pot opta pentru sesiuni de câte 15 minute (minim) sau chiar de câte cinci ore (maxim). Oamenii pot alege ca îmbrăţişarea să aibă loc pe canapea ori într-un pat şi, de asemenea, pot alege între maxim şase poziţii diferite de îmbrăţişare. În plus, fiecare persoană îşi poate “personaliza” sesiunea de îmbrăţişare după cum doreşte (spre exemplu, în unele cazuri, Samantha nici măcar nu îi atinge, doar stă lângă ei şi citeşte ceva cu voce tare). Din motive de siguranţă, toate camerele în care au loc sesiunile de îmbrăţişare sunt dotate cu echipament de supraveghere video şi toate sesiunile sunt înregistrate. Clienţii noi primesc o şedinţă de consultanţă înainte de începerea unei sesiuni de îmbrăţişare.
Clienţii Samathei sunt extrem de variaţi: de la persoane obeze la persoane cu handicap sau cărora le lipsesc părţi ale corpului, de la persoane care tocmai s-au despărţit de cineva sau au divorţat la persoane care se simt marginalizate. Unii clienţi vorbesc pe toată durata sesiunii, alţii nu vorbesc deloc. Cum solicitările sunt tot mai multe, Samantha a fost nevoită să angajeze încă trei femei la magazinul ei, care au urmat un program de instruire conceput chiar de ea, înainte să înceapă să lucreze efectiv cu clienţii. “Programul de instruire se referă la ce tipuri de poziţii sunt potrive pentru această terapie, la cum se coordonează o sesiune şi cum se “citesc” clienţii”, explică femeia. Deşi sunt patru, acum, femeile lucrează 12 ore pe zi la magazin, pentru că au un număr mare de solicitări; mai nou, clienţii sună în avans şi se programează cu săptămâni înainte, pentru a fi siguri că prind un loc.
Afacerea Samanthei nu este unică în lume: în Japonia există o cafenea care oferă şi îmbrăţişări, iar la Londra a avut loc un atelier de îmbrăţişări, în cadrul căruia participanţii s-au putut îmbrăţişa unii pe alţii pentru un interval mare de timp. Însă “pionierul” afacerii cu îmbrăţişări este Jacqueline Samuel, care a pornit acest curent în anul 2012.
Mai multe detalii: ABC News
Sursa şi foto: Oddity Central
Puteţi citi şi:
Un frizer pensionar tunde oameni ai străzii în schimbul unor îmbăţişări