Măgărușii, autobuze școlare pentru copiii săraci

0

Unde nu pot ajunge autobuzele școalare, ajung animalele. Cu sprijinul comunității locale, scrie Tree Hugger, edilii din Manuel Doblado, un oraș din statul mexican Guanajuato, au adunat o ceată de 26 de măgari care să-i ducă la școală pe copiii care locuiesc în zone îndepărtate și greu de străbătut din cauza terenul aspru.

 

Pentru mulți școlari din Manuel Doblado, mersul la școală era odinioară una dintre cele mai mari provocări ale zilei. Le mai rămânea puțină energie pentru învățat după ce străbăteau poteci abrupte și trecători periculoase. În unele zile erau chiar nevoiți să rămână acasă din cauza condițiilor climatice vitrege care făceau drumul și mai greu.

De când au primit măgari – mijloc de transport sustenabil, copiii din zonele rurale și-au redus la jumătate călătoria spre școală și și-au eliberat timpul și mintea pentru lucruri mai importante, cum ar fi învățatul. “Mă duceam la școală doar atunci când nu ploua”, spune Mariana, de 9 ani, elevă la școala primară din Manuel Doblado. “Prefer să iau măgarul pentru că nu are nevoie de benzină și nu se strică niciodată. Plus că nu mai sunt așa obosită”.

 

Sursa: TreeHugger

Foto: National Geographic

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger