Mafioţii sicilieni nu mai au voie să poarte costume de marcă în puşcărie

0

O închisoare din Palermo, unde cei mai mulţi dintre prizonieri sunt mafioţi care defilează în haine purtând amprenta unor branduri de lux, organizând cine fastuoase, cu şampanie şi homari, tocmai a decis interzicerea unor asemenea obiceiuri.

Guvernatorul oraşului italian a decis să-i priveze pe mafioţi de obiceiurile lor, interzicând în închisori purtarea hainelor realizate de mărci ca Prada, Gucci, Valentino, Versace, Louis Vuitton sau Armani. “Imaginea cea mai răspândită asociată cu această închisoare este aceea a costumelor de mătase pe care le poartă naşii, iar noi trebuie să schimbăm această imagine,” a declarat Rita Barbera pentru ziarul La Stampa.

Soţiile prizonierilor, care veniseră încărcate cu provizii vestimentare costisitoare, refuzate la intrarea în închisoare, s-au declarat foarte furioase la auzul acestei decizii. “Soţul meu va rămâne gol-goluţ,” a spus una dintre ele. “El nu poartă decât haine de firmă, dar n-o face pentru a atrage atenţia, ci pentru că durează mai mult şi sunt de mai bună calitate. De ce să-l umilim? De ce să fim forţaţi să cumpărăm haine de la magazinele obişnuite?”

 

Sursa: The Guardian

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger