Pe 17 septembrie, Make a Point lansează o nouă propunere de petrecere a sfârşitului de săptămână la periferie. Între 12.00 şi 22.00, în imediata apropiere a aleii Florilor din Parcul Morarilor găseşti o zonă re-creativă cu activităţi gratuite pentru toate vârstele. Pe lângă hamace de la Minor Swing, cărţi de la Biblioteca Alternativă, slackline cu Gibbon Slackline Romania şi atelier de percuţie cu Asociaţia Macaia, la evenimentul de pe 17 sunt aşteptaţi noi participanţi din zona educaţiei non-formale.
Asociaţia Komunitas vine cu experienţa a 3 ani de proiecte în cartierele bucureştene şi încurajează circulaţia ideilor într-o zonă interactivă cu materiale de educaţie urbană şi ritmuri relaxante pe tot parcursul zilei. Incubator 107 şi ai lor meşteri pricepuţi transmit mai departe din cunoştinţe tuturor celor care vor să înveţe meşteşugul jonglatului, împletitului de codiţe, origami-ului şi dansurilor greceşti.Workshop-ul de Insigne Mă numesc Cartier se continuă şi la această ediţie, iar panglicile şi creta colorată îi aşteaptă pe cei mai mici dintre participanţi. Seara este rezervată spectacolului de jonglat cu foc, proiecţiilor Komunitas şi lansării de lampioane colorate.
Tot pe 17 vine rândul şi celui de-al doilea tur pitoresc al Pantelimonului pe bicicletă propus de Kite Bike în special celor care sunt mai puţin familiarizaţi cu cartierul. Cicloteque pune la bătaie 10 biciclete, iar plecarea se face la ora 16.00 din faţa centrului lor de la Universitatea de Drept. Plimbarea se sfârşeşte în Morarilor, cu o binemeritată leneveală în hamac.Evenimentele din Parcul Morarilor se înscriu în seria de activităţi alternative de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului Mă numesc Cartier, desfăşurat de Make a Point în Pantelimon, în perioada august-decembrie 2011.
Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Acţiune şi al Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Asociaţia Culturală Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca iniţiativă de regenerare şi reconversie urbană, scopul său este de a organiza activităţi culturale şi artistice la periferie şi de a oferi spaţiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani. Make a Point îşi orientează atenţia spre cartierul Pantelimon, o zonă lipsita de o infrastructura publică pentru activităţi de recreere, culturale sau artistice. În spaţiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postăvarie Română, organizaţia pune în practică un concept de tip „bucătărie americană”: o platformă complet funcţională deschisă colaborării cu tineri care vor să-şi pună în practică ideile şi proiectele cu potenţial.