Lupul a revenit în Cehia, după un secol de absenţă

1

O cameră de filmat ascunsă a surprins un lup trecând printr-o zonă împădurită din Cehia. Ştirea a făcut înconjurul ţării şi a ajuns pe BBC, dintr-un motiv foarte simplu: lupul era o specie dispărută de 100 de ani din regiunea respectivă.

 

 

Apariţia lupului a avut loc în apropierea oraşului ceh Dosky şi se pare că au existat mai multe semne despre prezenţa lui în zonă, conform ştirilor transmise de Radio Praga. Dar lupii nu au mai existat liberi în Boemia (căci aceasta este regiunea despre care vorbim) de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Specialiştii în mediu spun că este vorba fie de un singur lup care a ajuns în regiune, fie de o pereche, în cel mai fericit caz.

 

Imaginea surprinsă de camera video ascunsă

 

În opinia expertului de mediu Miroslav Kutal, este posibil ca animalul (sau animalele, dacă este vorba de o pereche) să fi venit în Boemia din zonele de graniţă cu Germania şi Polonia, ţări unde populaţia de lupi a înflorit. Tot potrivit lui, zonele foste militare şi regiunile muntoase de graniţă din Boemia sunt bune pentru perpetuarea speciei lupilor şi lucrul acesta ar trebui încurajat, deoarece lupii reglează echilibrul natural şi atrag turişti. Singura mare problemă este ca o dezvoltare a populaţiei de lupi în Boemia să nu atragă şi braconieri, a mai declarat Kutal pentru Radio Impuls.

 

Sursa şi foto: BBC

 

Puteţi citi şi:

Ce efect au lupii asupra ecosistemelor

Cel mai urât zoo din lume va fi închis

Trăind cu zimbrii

Dispariţia marilor prădători dăunează climei

FOTO Bărbatul care trăieşte cu lupii


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger