Lupta pentru viață a unui urs koala numit Frodo

0

 

Un pui de urs koala, împușcat de 15 ori, oferă o lecție incredibilă de supraviețuire. În ciuda rănilor grave și a pronosticurilor rezervate, micul luptător a demonstrat că, uneori, natura face dreptate acolo unde oamenii distrug.

Foto stânga: Reîntoarcerea lui Frodo în pădurea lui

Puiul de koala, numit Frodo, este o femelă de 7 luni, găsită în luna noiembrie a anului trecut în stare critică, în urma unui atac armat care i-a ucis mama și i-a provocat 15 răni (toate prin împușcare). Cu craniul fracturat, stomacul lovit, intestinele rănite și cu gloanțe în tot corpul, micul urs nu a primit mari șanse de supraviețuire din partea medicilor. Dar, după șapte luni de îngrijiri medicale și operații, după șapte luni în care personalul spitalului de animale ”Australian Zoo Wildlife” l-a ocrotit, Frodo se întoarce în natură. Este sănătos, cântărește puțin peste patru kilograme și i-a uimit pe toți specialiștii.

”Mereu a existat riscul să moară din cauza unor probleme interne sau din cauza otrăvirii cu plumbul din gloanțe. Șansele de supraviețuire erau complet necunoscute. Totuși, a depășit o stare critică greu de suportat și pentru un om, iar vindecarea lui ne uimește pe toți”, spune Dr. Gillet, medicul care s-a ocupat de Frodo. Lupta puiului de koala pentru viață a emoționat inimile multor australieni, care au donat bani pentru îngrijirile medicale necesare.

Atacatorii care l-au împușcat pe Frodo nu au fost găsiți nici până în prezent. În Australia, pedeapsa pentru împușcarea deliberată a unui urs koala este de amendă de 225.000 de dolari sau doi ani de închisoare.

Sursa și foto: The Age, Australia

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger