Lupta pentru solidaritate continuă la Bucharest Pride, între 2 şi 8 iunie

0

Anul acesta, la cea de-a 11-a ediție, GayFest își schimbă numele în Bucharest Pride și își propune să atragă atenția asupra importanței solidarității și a implicării active în lupta pentru drepturile omului.

 

mars

 

Festivalul este expresia mișcării pentru drepturi civile a persoanelor LGBT din România, un eveniment ce îmbină activismul politic cu cel cultural.

În perioada 2-8 iunie veți putea participa la o serie de evenimente, printre care se numără: ateliere practice, discuții, proiecții de filme, dezbateri, Teatru Forum, Queer Night etc, toate acestea culminând, sâmbătă, 7 iunie, cu Marșul Diversității.

Programul Bucharest Pride:

2 iunie: Deschiderea Bucharest Pride cu un concert Poetrip în Club Control

3 iunie: Discuție despre valori tradițioanel, religie și drepturile omului la The Hub. În cadrul discuției va fi prezentat raportul „Valori tradiționale, religie și drepturile LGBT în Europa de Est” de Florin Buhuceanu. Proiecția filmului My Child, de la ora 20, la Centrul Ceh, urmată de o discuție despre ce înseamnă să ai un copil LGBT în România.

4 iunie: Rememorarea vieții ca persoană LGBT în perioada comunistă și imediat după. Poveștile le puteți auzi la sediul ACCEPT de la ora 18. Proiecția American Vagabond la Chez Elvire și o discuție despre persoanele LGBT fără adăpost.

5 iunie: Discuție despre ce înseamnă să fiio persoană transgender în România la Bohème Café & Bistro, de la 18.30, urmată de proiecția filmului Voltrans.

6 iunie: Atelier “Cunoaște-ți drepturile”, la Spațiul Public European, de la ora 17. De la ora 20, sunteți invitați la piesa de teatru E lesbiană! la Centrul Playing, apoi la Tomboy Party la Anton Pub, petrecere dedicată fetelor și femeilor din comunitatea LGBT.

7 iunie: Marșul Diversității va avea loc pe Șos. Kiseleff, cu plecare de la Arcul deTriumf până la Piața Victoriei, cu plecare de la ora 16. Seara, va avea loc Queer Night în Club Control.

8 iunie: Bucharest Pride se încheie cu un Community Brunch în Parcul Carol, o întâlnire cu prieteni, voluntari, susținători, persoane care luptă pentru drepturile LGBT.

 

Puteți citi și:

Moscova refuză, din nou, să autorizeze parada Gay Pride

Majoritatea filmelor Disney sunt pro gay

Primul azil din Spania pentru comunitatea LGBT, al doilea din Europa


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger