Lumină dintr-o sticlă cu apă și înălbitor, soluția pentru casele fără electricitate

0

Un mecanic din Brazilia a inventat o metodă de iluminare a casei pe timpul zilei fără să aibă nevoie de electricitate. Alfredo Moser a folosit sticle de plastic pline cu apă și puțin înălbitor pentru a ilumina camerele întunecate încă din 2002, iar acum ideea lui face înconjurul lumii.

 

moser

 

Metoda lui, care funcționează folosind refracția razelor de soare, va ajuta la iluminarea a peste un milion de case până la sfârșitul anului. Secretul lichidului cu care umple sticlele de plastic care, altfel, ar ajunge la gunoi, stă în două capace de înălbitor care oprește apa din a deveni verde când este expusă la soare.

Mecanicul face o gaură în tavan și împinge sticla cu apă și înălbitor în gaură, fixând sticla în tavan cu poliester. În funcție de puterea soarelui, lumina care se face în casă poate echivala cu între 40 și 60 de wati.

Bărbatului i-a venit ideea în timpul uneia dintre multele pene de curent din Brazilia din 2002. El spune că foar fabricile aveau electricitate în orașul său, Uberaba, din sudul Braziliei, în timpul crizei de electricitate.

Șeful său a sugerat folosirea unei sticle de plastic pline cu apă ca lentilă pentru a focusa razele soarelui pe iarba uscată pentru a aprinde focul în caz de urgență, iar Moser a dezvoltat ideea.

Până acum, metoda lui Moser a fost folosită în peste 140.000 de case din Filipine, unde un sfert din populație trăiește în sărăcie, dar și în alte 15 țări, printre care Argentina, Fiji și India.

Sursa: DailyMail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger