Lumea în imagini. Fotografii care spun poveşti – luna septembrie

1

Ca în fiecare lună, editorii foto şi fotografii publicaţiei National Geographic aleg imaginile cele mai interesante, mai emoţionante sau mai puternice ca mesaj din miile de fotografii publicate în luna anterioară. Topul lunii septembrie ne duce în Fâşia Gaza, Peru, Australia, SUA, Japonia, China, India, Nigeria ori Coreea de Nord.

 

 

1. Spectacol de stradă / Foto: Mohammed Salem, Reuters


Adolescenţi palestinieni transformă un perete din Fâşia Gaza într-o zonă de spectacol şi gimnastică, practicând pe el parkour.

 

2. Culori de primăvară / Foto: Martin Mejia, AP


Emisfera sudică intră în primăvară, cu tot cu închisorile sale: deţinutele dintr-o închisoare din Lima (Peru) fac paradă de costume colorate (parte a programului de reabilitare şi construire a încrederii derulat în închisoare).

 

3. Violet de coral / Foto: Tom Northwood, Your Shot


Frumuseţe subacvatică: Marea Barieră de Corali a Australiei, în zona insulei Heron.

 

4. Lumini / Foto: Julio Cortez, AP


Luminile din traficul urban din Newark, New Jersey, SUA, strălucesc înaintea unei furtuni care îşi face încet simţită prezenţa pe cer.

 

5. Tura de noapte / Foto: Teruo Araya, Your Shot


Muncitorii din tura de noapte se pregătesc să urce pe un feribot în portul japonez Aomori, a cărui existenţă datează din timpuri foarte îndepărtate.

 

6. Aventură în cerc / Foto: Heng Yuan, European Pressphoto Agency


Un inel de oţel înalt cât un bloc cu 50 de etaje este atracţia oraşului chinezesc Fushun; doritorii de aventură urbană vor putea face bungee-jumping de aici.

 

7. Efect de domino / Foto: Amit Dave, Reuters


Mai mulţi muncitori se odihnesc într-o clădire din zona oraşului Ahmedabad din India, recent numit al 19-lea oraş al lumii ca putere economică şi aflat în continuă dezvoltare demografică.

 

8. Cu sacul în spate / Foto: Rodrigo Abd, AP


Muncind pentru a încărca un vaport de marfă în Lima (Peru), Javier Churase ridică în spate un sac de 97 de kilograme, plin cu usturoi.

 

9. Copilărie / Foto: David Guttenfelder, AP


Mai mulţi copii nord-coreeni se joacă la şcoală, arătându-şi “puterile”; ei sunt printre cei norocoşi care se pot bucura de o copilărie normală, în condiţiile în care o treime din copiii Coreei de Nord sub vârsta de cinci ani suferă de malnutriţie.

 

10. Emoţie / Foto: Jon Gambrell, AP


O dansatoare aşteaptă să intre în scenă şi să îşi prezinte numărul (în Lagos, Nigeria).

 

Sursa şi foto: National Geographic


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger