Lumea în imagini – fotografii care spun poveşti. Luna martie

0

China, Elveţia, India, Australia, SUA, Marea Britanie, Kenya, Thailanda, Germania – acestea sunt locurile care au dat cele mai interesante fotografii ale lunii martie, în viziunea editorilor foto ai National Geographic, care au alcătuit un nou top zece lunar al celor mai bune poveşti în imagini, de prin lume adunate.

 

 

Dirijorul de stele / Foto: Ng Han Guan, AP


Un dirijor de formaţie muzicală militară repetă în Beijing, în Sala Marii Adunări Populare, înaintea unei sesiuni de consultări politice şi legislative a Partidului Comunist.

 

Schi fără limite / Foto: Arnd Wiegmann, Reuters


Peste 11.000 de schiori de cross-country au participat, în Elveţia, la o cursă între oraşe, de 42,2 kilometri, în apropiere de staţiunea montană St. Moritz.

 

Scăldaţi în culoare / Foto: Kevin Frayer, AP


Practicanţii Hindu toarnă pe ei apă colorată în timpul festivalului Holi (festival hindus al culorilor), la templul Baldev, din Dauji, India.

 

Spectacolul merge mai departe / Foto: Torsten Blackwood, AFP/Getty Images


La “Traviata” de Verdi, jucată pe o scenă plutitoare în portul Sydney, Australia, în luna martie – prima lună de toamnă pentru australieni, spectatorii au avut nevoie de pelerine şi umbrele din belşug, din cauza ploilor abundente.

 

În aşteptarea unui erou? / Foto: Evan Vucci, AP


În Huntsville, Alabama, William House (foto) aşteaptă sosirea candidatului republican Newt Gingrich la Centrul pentru Spaţiu şi Rachete al SUA.

 

Ochiul Londrei / Foto: Andrew Winning, Reuters


Roata Mileniului, inaugurată în anul 2000, duce anual aproximativ 3,5 milioane de pasageri; este una dintre cele mai renumite atracţii turistice londoneze.

 

Sprijin / Foto: Billy Weeks, AP


În ajutorul oamenilor loviţi de furtuni – în Harrison, Tennessee, SUA, unde luna martie a însemnat o suită de furtuni cu tunete şi fulgere şi de tornade care au dat de furcă locuitorilor mai multor regiuni.

 

Iniţiere masculină / Foto: Thomas Mukoya, Reuters


Tinerii bărbaţi Maasai, din vestul Nairobi – Kenya, primesc semnele de pe picioare numai când ating o anumită vârstă şi trec printr-o ceremonie de iniţiere care marchează faptul că devin bărbaţi.

 

Simetrie / Foto: Rungroj Yongrit, European Pressphoto Agency


Mii de călugări budişti se adună la templul Dhammakaya, în apropiere de Bangkok, Thailanda, pentru o ceremonie care comemorează două evenimente semnificative din viaţa lui Buddha.

 

Când Paştele se crede Crăciun / Foto: Jens Meyer, AP


Un pensionar german şi-a decorat un pom (ca de Crăciun) cu 10.000 de ouă de Paşte, în grădina casei sale. Întreaga familie duce acest obicei de peste 40 de ani.

 

Sursa şi foto: National Geographic

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger