Lumea în imagini. Fotografii care spun poveşti – luna ianuarie

0

Cele mai frumoase zece imagini ale lunii ianuarie 2013 au fost selectate de editorii foto şi fotografii publicaţiei National Geographic; ele ne duc, de data aceasta, în Indonezia, Pakistan, Marea Britanie, India, Portugalia, Haiti, Egipt, SUA, Germania şi Bangladesh.

 

 

 

1. În roşu / Foto: Ali Usman Wahyu Hidayat, My Shot

Artă teatrală Ludruck (Indonezia): costumele sunt cercetate cu atenţie, înaintea reprezentaţiei. Reprezentaţiile Ludruck se concentrează pe a spune poveşti de zi cu zi ale oamenilor obişnuiţi, cu ajutorul comediei, muzicii şi dansului.

 

2. Bucurie / Foto: Muhammed Muheisen, AP

Şi în mijlocul luptelor şi al nefericirii, copiii găsesc motive de bucurie, fie ea şi de scurtă durată. Aşa fac şi aceşti copii pakistanezi.

 

3. Prima dată în lume / Foto: Adrian Dennis, AFP/Getty Images

Un pui de rinocer de patru săptămâni, pe nume Jamil, îşi face debutul public la grădina zoologică Whipsnade (lângă Londra).

 

4. Cărămidă cu cărămidă / Foto: Souvik Rodricks, Your Shot

Muncitori cu ziua, muncitori migranţi, adulţi şi copii, deopotrivă, ajung să facă munci istovitoare în India, dar nu prea au alternativă.

 

5. Valul / Foto: Jose Coelho, European Pressphoto Agency

Malurile Portugaliei, lovite de valuri uriaşe de furtună. În imagine, sub asediul apelor este farul Cabedelo din Porto.

 

6. Dansator odihnindu-se / Foto: Dieu Nalio Chery, AP

Dansatorul Georges Exantus (în imagine) şi-a pierdut piciorul drept la cutremurul din 2010, din Haiti (a stat trei zile prins sub dărâmături şi, după ce a fost scos la lumină, medicii au fost nevoiţi să îi amputeze piciorul de la genunchi în jos). Dar Georges dansează din nou, cu ajutorul unei proteze.

 

7. Confruntări în Cairo / Foto: Virginie Nguyen Hoang, AP

Piaţa Tahrir, simbol al primăverii arabe, are parte de noi confruntări între protestatari şi poliţie. Egiptenii protestează împotriva guvernului dominat de islamişti.

 

8. Contemplare / Foto: Eric Kenehan, Your Shot

O pasăre colibri suspendată în timp şi spaţiu, de parcă şi-ar contempla următoarea mişcare (în California, SUA).

 

9. Gata de zbor / Foto: Jens Meyer, AP

Pregătirea unui atlet înainte de coborârea pe pârtie, în cadrul Nordic Combined FIS World Cup din Germania. Concursul constă într-o combinaţie de trei probe.

 

10. Spre casă / Foto: Abir Abdullah, European Pressphoto Agency

Un tren supraaglomerat (Dhaka, Bangladesh), care duce spre case oameni ce se întorc de la o întâlnire anuală ce adună milioane de musulmani, din întreaga lume, în apropiere de Dhaka.

 

Sursa şi foto: National Geographic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger