Lumea în imagini: fotografii care spun poveşti. Luna februarie

0

India, SUA, Israel, Brazilia, Moldova, Turcia sau spaţiul cosmic – acestea sunt locurile care au dat cele mai interesante fotografii ale lunii februarie, în viziunea editorilor foto ai National Geographic, care au alcătuit un nou top zece lunar al celor mai bune poveşti în imagini, de prin lume adunate.

 

 

1. Luptă şi zbor / foto: Armand Poblete, Your Shot

Luptătorii Kalaripayattu oferă o demonstraţie a măiestriei lor în Kerala, India. Aceste arte marţiale sud-indiene sunt considerate printre cele mai vechi din lume, fiind cunoscute de aproximativ 3.000 de ani.

 

2. Cosiţe de mătase / foto: Michael Nagle, Getty Images

Fotografia este realizată la concursul de frumuseţe pentru câini Westminster Kennel Club Dog Show, în New York, SUA. Este al doilea eveniment, ca şi longevitate, din SUA, fiind prima dată organizat în anul 1877 şi de atunci încoace, neîntrerupt. Evenimentul de pe locul I (cel mai longeviv) este Kentucky Derby.

 

3. Marea de piatră / foto: Abir Sultan, European Pressphoto Agency

Rugăciune la Muntele Măslinilor, în Ierusalim, conform vechii tradiţii evreieşti. Acest loc a fost, totodată, şi un cimitir, în intervalul de timp cuprins între secolele 6 şi 8 după Cristos.

 

4. Pătura electrică / foto: NASA via AFP/Getty Images

Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale au fotografiat strălucirea aurorei boreale deasupra Pacificului de nord-vest.

 

5. Ploaia, deodată / foto: Peter Korcek, Your Shot

O furtună neaşteptată în Chicago alungă lumea spre adăposturi.

 

6. Testul glonţului / foto: Sandia National Laboratories/AP

Linia albă nu este vreun fulger rătăcit, ci traiectoria unui glonţ auto-ghidat testat în New Mexico, surprinsă cu ajutorul unei expuneri foto foarte lungi.

 

7. Insula / foto: Kevin Frayer/AP

Această insulă de piatră se găseşte pe râul Yamuna – Delhi, India. Cândva, a fost o structură parte dintr-o trecătoare, acum a mai rămas doar o insulă.

 

8. Omida înflăcărată / foto: Leonardo Tavares Castro, Your Shot

Omida din imagine trăieşte în Brazilia şi este considerată foarte prietenoasă, dar totodată periculoasă dacă o prinzi cu mâna cum nu trebuie: mai concret, te arde.

 

9. Nunta de aur / foto: Ramin Mazur, My Shot

Nadejda şi Petru Cerva sunt doi bătrâni din Moldova, care îşi sărbătoresc, în imagine, cei 50 de ani de căsătorie tocmai împliniţi.

 

10. Vedere spre rai / foto: Serkant Hekimci, My Shot

O vizită la moscheea albastră din Istanbul, Turcia, un monument construit în timpul domniei sultanului Ahmed I, adică undeva la începutul secolului al XVII-lea.

 

Sursa: National Geographic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger