Lumea în imagini. Fotografii care spun poveşti – luna februarie

0

Călătoria în cele mai interesante sau emoţionante imagini ale lunii februarie, pregătită, ca de obicei, de publicaţia National Geographic, ajunge, de data aceasta, în Marea Britanie, China, Grecia, Indonezia, Pakistan, Etiopia, Islanda, Croaţia, SUA şi Serbia.

 

 

 

1. Mângâiaţi dinozaurii! / Foto: Kirsty Wigglesworth, AP

Expoziţia interactivă Earth’s Dinosaur Petting Zoo, din Australia, a ajuns la Londra şi provoacă reacţii diferite în rândul tinerilor privitori, care se trezesc în faţa unui dinozaur ce umblă şi parcă ar cere să fie mângâiat.

 

2. În smog / Foto: Li Xin, Your Shot

Un peştişor auriu pe fundalul aerului poluat al capitalei Chinei, Beijing – o altă imagine a gradului foarte ridicat de poluare din această parte a lumii, care provoacă probleme de sănătate populaţiei, în special în Beijing.

 

3. Solidaritate / Foto: John Kolesidis, Reuters

Un bărbat salvează o femeie prinsă de ape în maşina ei, în Atena, în timpul inundaţiilor care au lovit capitala Greciei luna trecută.

 

4. În cerc / Foto: Beawiharta, Reuters

În Indonezia, carnea de şarpe este consumată de localnici, care cred că aceasta are proprietăţi curative, în vreme ce pielea şerpilor este folosită pentru fabricarea de poşete, pantofi şi curele.

 

5. Zi de antrenament / Foto: Muhammed Muheisen, AP

În Lahore, Pakistan, practicanţii de pehlwani se antrenează în fiecare zi; originile acestui sport sunt indiene şi se pare că vechimea lui merge în urmă cu mii de ani.

 

6. Portret cu puşcă / Foto: Benjamin Eagle, My Shot

Un membru al tribului pozează cu arma la piept în satul etiopian Omo Valley, cămin al unei comunităţi tribale de 200.000 de oameni, care se întinde pe cursul râului Omo.

 

7. Relaxare / Foto: Zhipeng Gao, Your Shot

Înotul în ape calde (o lagună albastră din Islanda) este, în mod cert, o foarte bună metodă de relaxare. Izvoarele fierbinţi din regiune sunt vizitate de mii de oameni din întreaga lume, pentru proprietăţile curative.

 

8. Tradiţii / Foto: Arsen Miletic, My Shot

În Rijeka (Croaţia), băieţii mascaţi în Halubjanski (purtători de clopoţei) alungă iarna cu ajutorul zgomotului făcut de clopoţeii pe care îi poartă legaţi în jurul taliei.

 

9. În spatele scenei / Foto: John Minchillo, AP

Pregătirea pentru defilarea pe catwalk nu este simplă, mai ales când este vorba de săptămâna modei de la New York.

 

10. Casa din cimitir / Foto: Marko Djurica, Reuters

Bratislav Stojanovic, un muncitor în construcţii rămas fără adăpost, îşi luminează căminul de noapte cu o lumânare. Căminul lui este un mormând din oraşul sârb Nis şi aici locuieşte de 15 ani.

 

Sursa şi foto: National Geographic

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger