Lumea în imagini. Fotografii care spun poveşti – luna decembrie

0

Spania, Marea Moartă, Grecia, Thailanda, Portugalia, Honduras, Marea Britanie, Oceanul Arctic şi Siria – acestea sunt locurile prin care ne poartă imaginile lunii decembrie alese de revista National Geographic drept cele mai frumoase, mai interesante, mai pline de poveste ale lunii trecute.

 

 

1. Reparaţii / Foto: Emilio Morenatti, AP

Barcelona, Spania – un bărbat îşi repară plasele de pescuit, înainte de a porni din nou în căutarea peştelui.

 

2. Baie cu noroi / Foto: Joel Robert Assiag, Your Shot

Marea Moartă, un loc de atracţie pentru turişti, atât pentru peisajul neobişnuit oferit, cât şi pentru proprietăţile terapeutice.

 

3. KO / Foto: Angelos Tzortzinis, AFP/Getty Images

În luptă pentru titlu, Artur Kyshenko (Ucraina, stânga) şi Murthel Groenhart (Olanda, dreapta), în K-1 World MAX Grand Prix, Atena, Grecia. A câştigat Groenhart.

 

4. Procesare naturală / Foto: Paula Bronstein, Getty Images

Elefanţii thailandezi ingerează boabe de cafea arabica thailandeză, le digeră şi apoi le elimină; culegătorii de cafea le adună din fecale, le curăţă şi apoi le prăjesc. O cafea făcută din astfel de boabe procesate pe cale naturală de elefanţi costă 50 de dolari.

 

5. Pauză / Foto: Rafael Marchante, Reuters

Lisabona, Portugalia: la o ţigară, înaintea momentului de cabaret, la Cais Sodre Cabaret. Localul încearcă să reintroducă această formă de spectacol în preferinţele publicului portughez.

 

6. Marcat / Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Cicatrici rămase pe corpul lui Hassan Mekki din timpul violenţelor din Atena (august 2012); el a fost atacat pe stradă pentru că este imigrant în Grecia, după cum a povestit agenţiei de presă Reuters.

 

7. Vulnerabil / Foto: Jeremy Lock, Your Shot

Fotojurnalistul Jeremy Lock a surprins o imagine simbolică într-o pădure tropicală din Honduras.

 

8. Din dragoste pentru plăcintă / Foto: Christopher Furlong, Getty Images

Britanicul Martin Clare, campion mondial în 2012 la mâncat plăcintă: a dat gata o plăcintă în 23 de secunde, lăsând în urmă alţi 17 doritori ai titlului.

 

9. Nor / Foto: DigitalGlobe/Getty Images

Gheţarul Moshniy, aflat în arhipelagul rus Novaya Zemlya din Oceanul Arctic, aruncă gheaţă şi diverse resturi într-un nor în forma unei ciuperci. În timpul Războiului Rece, acest arhipelag a fost locul detonării unei puternice încărcături nucleare, în timpul unor teste militare – energia eliberată de explozie a fost de zece ori mai puternică decât cea a bombei detonate în al doilea război mondial.

 

10. Încleştare / Foto: Javier Manzano, AFP/Getty Images

Locuitorii oraşului Aleppo din Siria îndură încă o noapte de lupte. Un raport al ONU estimează că în perioada martie 2011 – noiembrie 2012 şi-au pierdut viaţa aproape 60.000 de civili şi combatanţi în Siria, 66% dintre victime fiind bărbaţi.

 

Sursa şi foto: National Geographic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger