Lumea în imagini: fotografii care spun poveşti. Luna decembrie 2011

0

 

Fotografii şi editorii foto ai National Geographic (NG) au selectat cele mai interesante şi mai reuşite fotografii, în opinia lor, care să devină top zece imagini ale lunii decembrie 2011. Momente unice din Bangladesh, Rusia, Norvegia, Marea Britanie, Pakistan, India, Mexic, Austria, Egipt şi Africa de Sud se regăsesc printre preferinţele specialiştilor NG.

 

1. Înainte de ciocnire / Foto: Rahul Talukder, My Shot

Un bărbat încearcă să îşi salveze barca de la un foarte probabil accident cu o altă barcă, în Dhaka, Bangladesh, un oraş în care locuiesc 15 milioane de oameni.

 

2. Baie glacială / Foto: Ilya Naymushin, Reuters

La – 20 de grade Celsius, un înotător curajos din Rusia se aventurează în apele râului Yenisei.

 

3. Spectacol celest / Foto: Tommy Eliassen Eliassen, My Shot

Calea Lactee şi alte lumini nordice stelare par să se unească deasupra Finnmark-ului, în Norvegia. Aurora creată este spectaculoasă.

 

4. Victorie înnoroiată / Foto: Julian Herbert, Action Images/Zuma Press

Jocheul Brendon Powell zâmbeşte învingător după ce a câştigat o cursă importantă în Marea Britanie, în ciuda noroiului adunat pe faţa lui. Portretul surprins de fotograf este viu şi  realist.

 

5. Copii refugiaţi, la joacă printre arme / Foto: Muhammed Muheisen, AP

Copii afgani refugiaţi se joacă pe o alee, într-o mahala la periferia Islamabadului, în Pakistan, printre arme şi utilaje folosite, de obicei, în confruntări armate.

 

6. Poşeta roz / Foto: Kyohei Mitazaki, My Shot

Festivalul Kumbha Mela, din Haridwar, India. Oraşul se află pe fluviul Gange şi este unul din locurile importante ale hinduismului. Festivalul, care se ţine odată la patru ani, este echivalentul religios al Jocurilor Olimpice, spun autorii NG. Persoana cu poşeta roz a fost surprinsă de fotografi în 2010, dar fotografia a fost publicată abia anul trecut.

 

7. Copaci ai deşertului / Foto: Adrianafranco Franco, My Shot

Par copaci desenaţi în nisip, dar, de fapt, sunt râuri care, privite de sus, lasă această impresie. Fotografia este realizată în Mexic, deşertul Baja California. Aproape o pictură suprarealistă, au considerat editorii foto NG.

 

8. Observatorii / Foto: Matthias Schrader, AP

Arbitrii privesc săriturile cu schiurile ale sportivilor din competiţie, în timpul cupei mondiale la combinata nordică din Seefeld, Austria (luna decembrie 2011).

 

9. Distrus complet? / Foto: Amr Nabil, AP

Documente importante au fost salvate din incendiul care a răvăşit Complexul Ştiinţific Egiptean în luna decembrie, dar specialiştii se întreabă, sceptici, câte din ele mai pot fi restaurate, dată fiind starea lor precară?

 

10. Planta antică / Foto: Christine Sievers, Science/AAAS

Un fir de iarbă vechi de 73.000 de ani, văzut aici la microscop, a fost folosit într-o (de asemenea) foarte veche saltea. Obiectul a fost descoperit într-un sit arheologic din Africa de Sud.

 

Sursa: National Geographic

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger