Lumea în imagini – fotografii care spun poveşti. Luna august

0

Ca în fiecare lună, editorii foto şi fotografii publicaţiei National Geographic aleg imaginile cele mai interesante, mai emoţionante sau mai puternice ca mesaj din miile de fotografii publicate în luna anterioară. Topul lunii august ne duce în Germania, Siria, Spania, Rusia, Marea Britanie, Indonezia şi Elveţia.

 

 

1. Patrula de plajă / Foto: Jens Koehler, DAPD/AP


Germania: patrula de poliţie care supraveghează plaja este compusă din doi poliţişti „normali” şi unul deghizat în pescăruş. Se pare că prezenţa „mascotei” a ajutat la scăderea ratei infracţionalităţii în 2012, faţă de 2011, în regiunea unde a fost aplicată metoda de patrulare.

 

2. Sub foc / Foto: Goran Tomasevic, Reuters


Siria: un luptător sirian din Armata Siriei Libere trage cu puşca de la adăpostul unei case. Din păcate, multe clădiri monumente culturale sau istorice au avut de suferit în timpul violenţelor armate din Siria.

 

3. În luptă cu flăcările / Foto: Pedro Armestre, AFP/Getty Images


Spania: un pompier voluntar se luptă cu flăcările duse de vânt în Provincia Guadalajara, în timpul incendiilor cauzate de valul de căldură care a lovit continentul în luna august.

 

4. Prin sticlă / Foto: Natalia Kolesnikova, AFP/Getty Images


Rusia: trei membre ale formaţiei punk Pussy Riot (de la stânga la dreapta: Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina, Yekaterina Samutsevich) stau după un perete de sticlă în timpul procesului în urma căruia au fost condamnate la câte doi ani de închisoare, în urma acuzaţiilor de huliganism.

 

5. Aterizare în apă / Foto: Francois Xavier Marit, AFP/Getty Images


Marea Britanie: sportivul chinez Qiu Bo concurează, în timpul Jocurilor Olimpice, în cadrul secţiunii sărituri de la 10 metri.

 

6. Capcane în asfalt / Foto: AFP/Getty Images


Germania: o veveriţă s-a blocat cu capul în capacul unei guri de canal, pe o stradă, dar, din fericire pentru ea, a fost salvată şi redată naturii de către poliţişti, după mai multe încercări eşuate de a o elibera.

 

7. Ritual cu mumii / Foto: Yusuf Ahmad, Reuters


Indonezia: un ritual străvechi scoate în stradă „mumii” făcute de fiecare familie, care primesc haine noi la fiecare trei ani, în amintirea şi onoarea celor decedaţi. Localnicii consideră că morţii, sub formă de spirite, rămân alături de cei vii, chiar dacă sunt plecaţi de pe această lume de sute de ani.

 

8. La fân / Foto: Michael Buholzer, Reuters


Elveţia: un fermier cară un balot de fân, într-un sat elveţian, unde munca de acest fel încă se face după tradiţie, mai ales în acele zone unde accesul cu animale (care să ajute la căratul fânului) este imposibil.

 

9. Fata în roşu / Foto: Reuters


O fată de etnie Uighur, în faţa casei ei, în Hetian, din regiunea autonomă Xinjiang Uighur.

 

Sursa şi foto: National Geographic

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger