Lucruri ciudate interzise în țările lumii

2

Țări ca Iran, China sau Malaezia le-au interzis cetățenilor să urmărească anumite lucruri la televizor, să călătorească în timp, să aibă de-a face cu iasomia sau chiar să poarte anumite culori. Altele au scos în afara legii guma de mestecat sau ketchup-ul. Viralnova a realizat o listă cu lucrurile ciudate interzise în țări ale lumii.

 

 

 

1. Consolele de jocuri (China). În 2000, guvernul chinez a interzis prin lege consolele de jocuri pentru ca tineri să nu-și irosească timpul și să muncească.

 

2. Îmbrăcămintea emo (Rusia). Rusia a hotărât că îmbrăcămintea emo reprezintă “o amenințare la adresa stabilității naționale”, așa că a interzis trendul, în încercarea de a reduce numărul de sinucideri din rândul adolescenților.

 

3. Frizurile occidentale (Iran). Tunsoarea scurtă în părţi, faţă şi creştet, dar lungă în spate (foto jos), părul prins în coadă și cel făcut țepi nu au ce căuta în statul asiatic.

 

4. Ziua Sfântului Valentin (Arabia Saudită). Această interdicție include și vânzarea a orice este roșu de Ziua Îndrăgostiților, ceea ce a condus la o piață neagră înfloritoare cu ocazia acestei sărbători.

 

5. Jocurile video (Grecia). Această măsură a fost îndreptată împotriva aparatelor electronice de pariat (“păcănele”), însă legea a fost scrisă foarte nedetaliat și a dus la arestarea unei persoane care se juca un joc vide într-un internet cafe.

 

6. Reîncarnarea fără consimțământ (China). Aceasta a fost o încercare a Chinei de a-i controla pe budiștii tibetani.

 

7. Alimentele îmbogățite cu nutrienți (Danemarca). Autoritățile din statul european se tem că oamenii consumă prea multe vitamine, ceea ce a dus la interzicerea anumitor tipuri de cereale.

 

8. Scrabble (România). În anii ’80, Nicolae Ceaușescu a interzis jocul cu litere pe motiv că ar fi “mult prea intelectual” și “un rău subversiv.”

 

9. Actrița Claire Danes (Manila). Claire Danes a spus odată despre Manila (capitala Filipinelor) că este un oraș ciudat care miroase a gândaci de bucătărie, așa că edilii au interzis difuzarea tuturor filmelor în care a jucat actrița, căreia i-a fost blocat accesul în oraș.

 

10. Majoritatea numelor de copii (Danemarca). Există 24.000 de nume aprobate de guvernul danez dintre care pot alege părinții. Dacă vor altul, trebuie să facă o cerere pentru a primi o permisiune oficială.

 

Citiți celelalte 15 interdicții pe Viralnova.


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger