LSD te-ar putea ajuta să scapi de depresie și anxietate – dar numai dacă iei mult

0

De 40 de ani, de cînd a fost scos în afara legii, nu s-a mai făcut un experiment cu LSD – pînă recent, cînd oamenii de știință au testat drogul halucinogen pe bolnavi de cancer aflați în fază terminală, ca parte din terapia împotriva depresiei severe a acestora.

 

 

Voluntarilor cărora li s-au dat doze mari de LSD au avut o scădere de 20% în simptomele de anxietate și depresie asociate condiției lor medicale.

Testul s-a făcut numai pe 12 subiecți timp de un an dar rezultatele sînt extrem de interesante. Peter Gasser, psihiatrul elvețian care a coordonat experimentul, a spus că numai unul dintre pacienți luase înainte acid, cum i se spune substanței sintetizate de chimistul Albert Hoffman în 1938. După un an, subiecții testului au spus că ar repeta experiența și că ar recomanda-o oricui.

Ceea ce e surprinzător este că unora dintre ei li s-au dat o perioadă numai doze foarte mici. Simptomele de anxietate au crescut în cazul acestora, astfel că le-au fost crescute dozele. Efectele secundare au fost mici și au ținut doar o zi sau două.

Unul dintre voluntari, un asistent social austriac în vîrstă de 50 de ani, a declarat pentru New York Times: N-am mai luat drogul înainte, așa că mi-era teamă. Am avut o experiență, cum s-ar zice, mistică și o parte a constat din tulburarea provocată de amintiri pe care le uitasem de zeci de ani. Am trăit sentimente dureroase de regret și frică de moarte.

După experiență însă, pacienții s-au simțit mai bine în raport cu situația lor de bolnavi în fază terminală și această îmbunătățire a durat încă un an după terapie.

Mi-au spus că în general au simțit ușurare. Au simțit un proces intens în care și-au dat seama ce vor să facă în restul vieții lor și cu cine vor s-o petreacă, a spus doctorul Gasser.

Rezultatele au fost publicate în Journal of Nervous and Medical Disease.

Citește și:

Consumator ocazional de LSD


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger