Loteriile din Olanda şi Suedia au donat peste 21 de milioane de dolari luptei împotriva braconajului rinocerilor

0

Dutch Postcode Lottery (loteria din Olanda) şi Swedish Postcode Lottery (loteria din Suedia) au făcut, împreună, o donaţie de peste 21 de milioane de dolari către Peace Parks Foundation, o organizaţie din Africa de Sud. Scopul donaţiei este de a ajuta lupta împotriva braconajului rinocerilor în regiune, care duce specia către extincţie.

 

 

Organizaţia Peace Parks Foundation vrea să înfiinţeze o reţea de arii protejate, care să lege între ele ecosisteme aflate în diferite ţări de pe continentul african, de regulă situate de-a lungul graniţelor mai multor state, scrie publicaţia TreeHugger. „Este cea mai mare contribuţie singulară făcută de sectorul privat pentru a combate braconajul rinocerilor şi uciderea vieţii sălbatice. Salutăm acest parteneriat public – privat care va ajuta la supravieţuierea speciilor. Această donaţie generoasă ne aduce noi speranţe că putem salva rinocerii”, a declarat Edna Molewa, ministrul Mediului din Africa de Sud. Cea mai mare parte a fondurilor donate va fi folosită chiar de Africa de Sud, pentru a creşte eforturile de protejare a rinocerilor de aici (în această ţară trăiesc 83% din rinocerii de pe întreg continentul african, aflaţi în libertate).

Şi alte state africane vor fi parte în proiectul care presupune dezvoltarea unei strategii internaţionale menită să salveze specia. Eforturile se vor concentra pe devalorizarea cornului de rinocer (motivul principal pentru care specia este vânată), prin diverse metode, care cuprind inclusiv monitorizarea animalelor cu tehnologie de ultimă generaţie sau devalorizarea prin contaminarea fizică a cornurilor, în aşa fel încât să nu mai prezinte interes pentru medicina tradiţională care conferă o serie de „puteri vindecătoare” cornului de rinocer. Drone speciale vor supraveghea parcurile naturale şi echipamente de specialitate vor fi folosite pentru urmărirea vieţii sălbatice din cadrul acestora. Totodată, oamenii implicaţi, de la paznici ai parcurilor la localnici, vor fi instruiţi şi chiar motivaţi cu diverse recompense pentru sprijinul lor în conservarea acestei specii.

Mai multe detalii: Peace Parks Foundation, Wildlife News

 

Sursa şi foto: TreeHugger

 

Puteţi citi şi:

Peste 1.000 de rinoceri au fost ucişi anul trecut în Africa de Sud

Franţa îşi arde stocurile de fildeş

Antidot pentru rinoceri

Otravă pentru salvarea rinocerilor de la braconaj

Câini dresaţi să descopere contrabanda cu fildeş de elefant şi cornuri de rinocer

Studiu: Legalizarea comerţului cu corn de rinocer ar putea salva specia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger